Vrsaljko o Suarezu, Modriću i reprezentaciji, a za kraj poslao snažnu poruku navijačima

Foto: fah

Na pripreme za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji stigao je s titulom pobjednika Europske Lige. Tri godine kasnije Šime Vrsaljko vratio se u Rovinj kao prvak Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li novi trofej s Atletico Madridom biti povod novom uspjehu s hrvatskom reprezentacijom na nadolazećem Euro 2020.

“Ja se iskreno nadam da će se ponoviti povijesti, kao što je to onda bilo”, kaže Vrsaljko za dnevnik.hr, a koji je u šest mjeseci čak tri puta morao pod nož zbog bolova u koljenu.

Zbog toga je odigrao samo deset utakmica ove sezone, ali Vrsaljko je posljednjih mjeseci u punom pogonu i ne vidi problem u eventualnom manjku nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrsaljko tvrdi kako je spreman za Euro 2020

“Gledam pozitivno na sve. Ja ne vidim nikakav limit u tom neigranju, jer sam cijelo vrijeme trenirao na visokom nivou. Svi koji poznaju Atletico Madrid, znaju da se tamo ekstremno trenira, tako da neće biti problema”, optimističan je Vrsaljko.

Prije nego što zaključimo priču o šampionskoj sezoni s madridskim Atleticom, morali smo ga pitati za Luisa Suareza koji je stigao za sitniš na Wanda Metropolitano i u osvajanje prvenstva ugradio čak 21 gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da je to velika pogreška Barcelone, ali i vrhunski potez Atletico Madrida koji je to prepoznao. On je vrhunski profesionalac, odličan dečko. Ma totalna suprotnost od onoga na terenu”, s osmijehom je rekao hrvatski reprezentativac pa dodao kako mu je zadovoljan što dijeli svlačionicu s njim.

“Suarez je totalna suprotnost od onoga na terenu…”

“Baš smo zadovoljni što ga imamo u klubu, ja sam osobno zadovoljan jer dijelim svlačionicu s njim”, kazao je Vrsaljko koji od jučer dijeli svlačionicu s najdražom družinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje dokle mogu Vatreni na Europskom prvenstvu, Vrsaljko odgovara bez pompoznih najava.

“Ni prije Svjetskog prvenstva nismo razgovarali o tome da budemo prvi, drugi ili treći na svijetu. Pa smo napravili rezultat koji jesmo. Primarni cilj je da prođemo grupu, a onda mislim da ćemo svima biti vrlo neugodan protivnik i da možemo daleko dogurati”, kazao je.

“Nema oćemo, nećemo, za Hrvatsku ćemo sve napraviti…”

Kao glavni cilj uoči Europskog prvenstva, izbornik Zlatko Dalić naveo je ponovno stvaranje momčadi u punom smislu te riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš smo se toga sjetili kada smo čuli Šimin odgovor na pitanje je li ga, nakon što je Filip Uremović kao jedna od njegovih atlernativa otpao zbog ozljede, strah da neće izdžati napor svih utakmica na Europskom prvenstvu.

“Ja nemam strah. Tu nas je 20 i nešto igrača. Ako budem igrao samo jednu utakmicu, igrat ću je šesto na sat. Dat ću svoj maksimum do kraja, kao i uvijek”, rekao je Šime pa dodao da to očekuje od svojih suigrača u reprezentaciji.

“Ako ja ne budem mogao, očekujem od svih suigrača da daju svoj maksimum, da gaze. Imat će moju punu podršku”, rekao je i poslao snažnu poruku pred početak Europskog prvenstva.

“Na nama je da se podredimo reprezentaciji, ne smijemo to s gledati s osobne strane. Nema hoćemo li moći ili nećemo. Moći ćemo i svi ćemo sve napraviti za hrvatsku reprezentaciju”, jasno je zaključio Vrsaljko.

“Luka nam svaki put da razloga da opet pričamo o njemu…”

Iznimka sigurno neće biti ni Luka Modrić koji i u 36. godini života ne prestaje impresionirati sve oko sebe, pa i Šimu Vrsaljka.

“S toliko godina na leđima, da je još uvijek toliko motiviran, da je toliko fizički spreman, ne znam što da kažem o njemu. Toliko je toga već ispričano i on nam svaki put da razlog da opet pričamo o njemu”, rekao je Šime pa dodao da je Modrić puno toga učinio za hrvatski nogomet.

“Možda bi svaki dan trebali imati konferenciju za novinare, pa da ga svatko od nas pohvali i tako od jutro od mraka. Možda ni to ne bi bilo dovoljno za sve što je napravio”, zaključio je Šime Vrsaljko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.