Site icon narod.hr

Vuelta: Alaphilippeu osma etapa, Froome povećao prednost

Foto: fah

Francuz Julian Alaphilippe (Quick-Step) pobjednik je osme etape ovogodišnje biciklističke utrke “Vuelta a Espana” vožene od Hellina do Xorret de Catija u dužini od 199.5 kilometara, dok je Britanac Chris Froome (Sky) povećao svoju prednost u ukupnom redoslijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažnije stvari u subotnjoj etapi događale su se na pet kilometara dugačkom usponu prosječnog nagiba 11 posto na Xorret de Cati vrh kojega je bio tri kilometra prije cilja.

Iz skupine od 20-ak bjegunaca, koji su se ranije u etapi odvojili od pelotona, izdvojio je Poljak Rafal Majka (BORA), no na sve njegove brojne napade uspješnoj je odgovorio Alaphilippe, a priključak s tim dvojcem nekako je zadržavao i Slovenac Jan Polanc (UAE Emirates). Taj je trojac zajedno prešao preko vrha uspona i zatim stigao na cilj gdje je u posljednjim nekoliko stotina metara Alaphilippe pokazao svoju superiornost u sprintu i ciljnom linijom prošao s dvije sekunde prednosti u odnosu na drugog Polanca i trećeg Majku.

U pelotonu je prava akcija također započela na usponu na Xorret de Cati, četiri kilometra prije cilja napao je Froome, a odgovor na Britančevo ubrzanje imao je tek Španjolac Alberto Contador (Trek). Taj je dvojac na kraju ciljem prošao sa 17 sekundi prednosti u odnosu na ostale favorite za ukupnu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako Froome sada ima 28 sekundi bolje vrijeme u odnosu na drugog Kolumbijca Estebana Chavesa (Orica), odnosno 41 sekundu u odnosu na trećeg Irca Nicolasa Rochea (BMC).

REZULTATI,
8. ETAPA:
1. Julian Alaphilippe (Fra/Quick-Step) 4:37:55
2. Jan Polanc (Slo/UAE Emirates) +2
3. Rafal Majka (Polj/BORA) +2
4. Serge Pauwels (Bel/Dimension Data) +26
5. Nelson Oliveira (Por/Movistar) +28
6. Michel Kreder (Niz/Aqua Blue Sport) +32
7. Maxime Monfort (Bel/Lotto-Soudal) +32
8. Bart De Clercq (Bel/Lotto-Soudal) +34
9. Alberto Losada (Špa/Katjuša) +37
10. Emanuel Buchmann (Njem/BORA) +1:04

UKUPNO:
1. Chris Froome (VB/Sky) 32:26:13
2. Esteban Chaves (Kol/Orica) +28
3. Nicolas Roche (Irs/BMC) +41
4. Vincenzo Nibali (Ita/Bahrain) +53
5. Tejay van Garderen (SAD/BMC) +58
6. Fabio Aru (Ita/Astana) +1:06
7. David De La Cruz (Špa/Quick-Step) +1:08
8. Adam Yates (VB/Orica) +1:18
9. Michael Woods (Kan/Cannondale) +1:41
10. Ilnur Zakarin (Rus/Katjuša) +1:57

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version