Vuelta: Gallopinu sedma etapa, Molard ostao vodeći

Foto: fah

Francuz Tony Gallopin (AG2R) pobjednik je sedme etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke “Vuelta a Espana” vožene od Puero Lumbrerasa do Pozo Alcona u dužini od 185.7 kilometara, dok je njegov sunarodnjak Rudy Molard (Groupama-FDJ) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravodobnim napadom u posljednjem kilometru etape Gallopin se uspio izdvojiti iz vodeće skupine te ciljem proći s pet sekundi prednosti u odnosu na prve pratitelje, drugoplasiranog Slovaka Petera Sagana (BORA) te trećeg Španjolca Alejandra Valverdea (Movistar).

U ukupnom redoslijedu Molard je zadržao vodstvo, sada ima 47 sekundi bolje vrijeme od drugog Valverdea, a 48 sekundi od trećeg Nijemca Emanuela Buchmanna (BORA).

Poljak Michal Kwiatkowski (Sky), koji je držao drugo mjesto u ukupnom redoslijedu do sedme etape, zbog pada na posljednjoj nizbrdici izgubio je 25 sekundi te je sada šesti sa 1:06 minuta iza Molarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI,
7. ETAPA:
1. Tony Gallopin (Fra/AG2R) 4:18:20
2. Peter Sagan (Svk/BORA) +5
3. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) +5
4. Eduard Prades (Špa/Euskadi Basque Country) +5
5. Omar Fraile (Špa/Astana) +5
6. Rigoberto Uran (Kol/Education First) +5
7. Ion Izagirre (Špa/Bahrain) +5
8. Enric Mas (Špa/Quick-Step) +5
9. Wilco Kelderman (Niz/Sunweb) +5
10. Sepp Kuss (SAD/LottoNL-Jumbo) +5
UKUPNO:
1. Rudy Molard (Fra/Groupama-FDJ) 26:44:40
2. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) +47
3. Emanuel Buchmann (Njem/BORA) +48
4. Simon Yates (VB/Mitchelton-Scott) +51
5. Tony Gallopin (Fra/AG2R) +59
6. Michal Kwiatkowski (Polj/Sky) +1:06
7. Ion Izagirre (Špa/Bahrain) +1:11
8. Nairo Quintana (Kol/Movistar) +1:14
9. Steven Kruijswijk (Niz/LottoNL-Jumbo) +1:18
10. Enric Mas (Špa/Quick-Step) +1:23

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.