Site icon narod.hr

U Vukovaru zatvoren Europski tjedan sporta

Foto: fah

Zamjenik državne tajnice za šport Krešimir Šamija i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček u subotu su na plivalištu Vukovar zatvorili Europski tjedan sporta kojeg je od 23. do 30. rujna organizirao Središnji državni ured za šport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tjedan koji je iza nas bio je zaista sadržajan. Nastojali smo projektom zahvatiti što veći broj gradova diljem zemlje i proširiti ponudu sportsko-rekreativnih aktivnosti kako bismo njima dosegnuli građane svih uzrasta i interesa. Iako je pred svima nama još mnogo rada kada je u pitanju podizanje svijesti građana koji se nedovoljno bave tjelesnom aktivnošću, sudeći po povratnim informacijama koje nam stižu iz svih krajeva Hrvatske, na dobrome smo putu. Ovim putem želim zahvaliti građanima koji su se aktivirali, ali i svima onima koji su podržali projekt na bilo koji način. Osobito mi je drago što je domaćin završnice Europskog tjedna sporta upravo Vukovar jer smatramo da je potrebno i kad je o sportu riječ revitalizirati pojedine gradove u Hrvatskoj”, kazao je Šamija.

Vukovarci su dan započeli zajedničkom tjelovježbom na otvorenom, uslijedila je biciklijada ulicama grada, a potom su održani turniri u košarci, nogometu i tenisu. Građanima su demonstrirani i pojedini sportovi, a za ljubitelje trčanja organizirana je utrka. Svi posjetitelji besplatno su uživali na bazenima Plivališta Vukovar te su mogli pratiti edukaciju Zavoda za javno zdravstvo o prevenciji kardiovaskularnih bolesti, kao i o postupku reanimacije.

Dolasku u svoj rodni Vukovar posebno se obradovala stolnotenisačica i ambasadorica projekta Sandra Paović koja je priliku iskoristila da još jednom pozove sve svoje sugrađane, a osobito osobe s invaliditetom da se uključe u sportske i rekreativne aktivnosti. Istaknula je da je Europski tjedan sporta izvrsna inicijativa koja svakome otvara vrata za bolje fizičko i mentalno zdravlje, bolji izgled i rast samopouzdanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski tjedan sporta provodi se u Hrvatskoj treću godinu zaredom na inicijativu Europske komisije s ciljem poticanja građana svih dobnih skupina i stupnja fizičke pripremljenosti na bavljenje sportom i tjelesnom aktivnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version