Wilander o Đokoviću: ‘Kad dođu važni trenuci on je loš’

Foto: Snimka zaslona

Legendarni bivši švedski tenisač Mats Wilander prije nekoliko dana srpskog tenisača Novaka Đokovića hvalio je gotovo u svim medijima, no svega nekoliko dana prije početka Australian Opena promijenio je mišljenje. Naime, prvi tenisač svijeta već je tjednima na udaru kritika zbog svojih stavova glede karantene koja zbog koronavirusa u Australiji traje 14 dana, a tenisači su je proveli bez treninga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bio bih jako iznenađen ako Novak Đoković ne bi osvojio trofej. Teško će ga biti pobijediti. Ima veliku priliku doći do 20. Grand Slam naslova ove godine, štoviše, da bi pretkao Federera i Nadala morat će imati sjajnu godinu, vrijeme leti, mlađi tenisači dolaze i sve su opasniji”, kazao je Wilander prije svega nekoliko dana.

No sada Šveđanin tvrdi nešto posve drugo.

”Ne mislim da je Đoković veliki favorit u odnosu na Nadala i Thiema. Moguće je da ni on sam ne vjeruje u svoju formu, prošla je godina dana otkako je osvojio svoj posljednji Grand Slam i sada se ne može osvojiti samo na to da je Australian Open osvajao osam puta”, smatra Wilander.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na Đokovićeve zahtjeve organizatoru i vlastima zbog duge karantene u kojoj su tenisači morali biti, a bez treninga.

”Mislim da je to što se bunio dobro za njega, pokazuje da je motiviran te da želi osvetu”, tvrdi Mats Wilander.

Wilander smatra kako Đoković ima problema sa samopuzdanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Možda mu samopouzdanje nije na visokoj razini, kada dođu bitni trenuci, tada je loš”, zaključio je bivši švedski tenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.