Site icon narod.hr

Wimbledon: Karlović izbacio Ćorića, Čilić bez puno muke u 2. kolo

epa05000648 Croatia's Ivo Karlovic reacts during his first round match against Switzerland's Stanislas Wawrinka at the Swiss Indoors tennis tournament at the St. Jakobshalle in Basel, Switzerland, 28 October 2015. EPA/GEORGIOS KEFALAS

– Ivo Karlović u tri je seta sa 7-6 (8), 7-6 (7), 6-4 svladao Bornu Ćorića u prvom kolu turnira u Wimbledonu te se pridružio Marinu Čiliću koji je kao prvi od naših predstavnika izborio plasman u drugo kolo, nakon što je sa 6-3, 7-5, 6-3 svladao Amerikanca Briana Bakera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karloviću je za pobjedu nad Ćorićem trebalo dva sata i 15 minuta tijekom kojih je 37-godišnji veteran u ključnim trenucima pokazao više preciznosti i mirnoće. Naime, Ćorić je u prvom ‘tie-breaku’ propustio dvije set-lopte, a još je veću priliku imao u odlučujućem gemu drugog seta, u kojem nije uspio iskoristiti čak pet set-lopti (6-2, 7-6).

Jedini break u meču Karloviću je donio pobjedu, kad je 19-godišnji Ćorić na drugu meč-loptu promašio teren. Karlović je dvoboj završio s 26 aseva i osvojio više poena na reternu (25-18) od svog 18 godina mlađeg suparnika. Iako je napravio znatno više pogrešaka od Ćorića (33-11), Karlović je to kompenzirao većim brojem izravnih poena (55-33). Bio je to njihov drugi međusobni obračun i druga pobjeda ‘Diva sa Šalate’ kojeg u drugom kolu čeka bolji iz dvoboja Talijana Paola Lorenzija i Slovaka Lukaša Lacka.

Marin Čilić je u svom prvom dvoboju protiv Briana Bakera došao do uvjerljive pobjede, iako je američki tenisač prijetio, prije svega u drugom setu, u kojem je propustio svih šest prilika za break. To su bili jedini krizni trenuci koje je Čilić morao preživjeti u ovom dvoboju kojeg je završio s 18 aseva te bio izrazito nadmoćan u izravnim poenima (43-18). Marin je napravio i manje pogrešaka (25-33) te realizirao četiri od osam prilika za oduzimanje servisa suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju dvojice pobjednika Zagreb Indoorsa Marina u drugom kolu čeka Ukrajinac Sergij Stahovskij koji je sa 6-3, 6-4, 6-4 svladao Japanca Nishioku. Stahovskij je dvaput bio u 3. kolu Wimbledona, a teniski je svijet šokirao 2013. godine, kad je u 2. kolu svladao sedmorostrukog wimbledonskog pobjednika Rogera Federera. Marin Čilić je najavio da će ove godine pokušati barem ponoviti rezultate iz prijašnje dvije sezone, kad je u All England Clubu dolazio do četvrtfinala. Čilić protiv Ukrajinca vodi 3-0 u međusobnim dvobojima, ali nijednom se nisu susreli na travnatoj podlozi.

WIMBLEDON, tenisači – 1. kolo

Adrian Mannarino (Fra) – Kyle Edmund (VB) 6-2, 7-5, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pierre-Hugues Herbert (Fra) – Philipp Kohlschreiber (Njem/21) 7-5, 6-3, 3-6, 6-3

MARIN ČILIĆ (HRV/9) – Brian Baker (SAD) 6-3, 7-5, 6-3

Sergij Stahovskij (Ukr) – Yoshihito Nishioka (Jap) 6-3, 6-4, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IVO KARLOVIĆ (HRV/23) – BORNA ĆORIĆ (HRV) 7-6 (8), 7-6 (7), 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version