Site icon narod.hr

WTA kaznio Tarpiševa zbog vrijeđanja sestara Williams

Predsjednica Ženske teniske udruge (WTA) Stacey Allaster kaznila je predsjednika Ruskog teniskog saveza Šamila Tarpiševa jednogodišnjom zabranom dolazaka na WTA turnire i sa 25.000 dolara zbog uvredljivih izjava na račun sestara Serene i Venus Williams, koje je u nedavnom razgovoru za Ruskoj televiziji nazvao “braćom”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izjava Šamila Tarpiševa na Ruskoj televiziji u vezi dviju ponajboljih igračica u povijesti je uvredljiva, ponižavajuća i apsolutno za nju nema mjesta u našem športu. Serena i Venus Williams su šampionke, kako na terenu tako i izvan njega, izvanredna ljudska bića i sjajni uzori koji su inspirirali brojne žene i djevojčice diljem svijeta u ispunjavanju svojih snova. WTA je osnovana na principima jednakosti mogućnosti i poštovanju. Izjava gospodina Tarpiševa u kojoj on dovodi u pitanje spol sestara Williams baca ljagu na našu igru i dvije velike šampionke. Njegove omalovažavajuće izjave zaslužuju osudu i kaznu.

Stoga sam ga kaznila s maksimalnih 25.000 dolara, te s jednogodišnjom zabranom sudjelovanja u svim aktivnostima WTA-a, te tražimo njegovu smjenu s dužnosti direktora turnira u Moskvi na jednu godinu. Njegovo vraćanje ovisit će o ponašanju. Za početak tražimo interno pismo u kojem prihvaća kaznu, a usto je dužan osobno se ispričati Sereni i Venus Williams, ali i javno se ispričati svim ostalim igračicama, te ljubiteljima tenisa”, stoji u priopćenju predsjednice WTA-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version