WTA Wuhan: Premijerni naslov za Arinu Sabalenku

Foto: fah

Bjeloruska tenisačica Arina Sabalenka osvojila je prvi WTA naslov u karijeri pobijedivši u subotnjem finalu u kineskom Wuhanu Estonku Anett Kontaveit sa 6-3, 6-3 za samo 72 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Sabalenki je ovo bilo treće finale u 2018. godini, a nakon poraza u Luganu i Eastbourneu, 20-godišnja tenisačica konačno je dočekala svoj prvi veliki trofej za koji je nagrađena sa 900 bodova i 503.725 USD. Zahvaljujući osvojenim bodovima Bjeloruskinja će u ponedjeljak biti 16. na pojedinačnoj WTA ljestvici, što joj je najbolji renking u karijeri.

I poražena finalistica Anett Kontaveit će s bodovima osvojenim u Wuhanu doći do renkinga karijere, a bit će 21. tenisačica svijeta. Kontaveit je zaradila 251.850 USD.

WTA Wuhan – finale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arina Sabalenka (Bje) – Anett Kontaveit (Est) 6-3, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.