Zadar u Zagrebu iznenadio Cedevitu

U posljednjem susretu prvog kola Lige za prvaka košarkaškog prvenstva Hrvatske Zadar je u dvorani II Doma sportova iznenadio Cedevitu pobijedivši 85-72.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je protiv Zadrana nastupila bez Allana Raya koji je zadobio ozljedu prepona, a nije nastupio niti Goran Suton. No, i bez njih Cedevita je bila favorit, posebice nakon što je u sva tri međusobna ogleda ove sezone slavila. U trećem kolu ABA lige na Višnjiku Zagrepčani su pobijedili 73-66, u 16. kolu istog natjecanja kod kuće su Zadrane svladali sa 83-59, a u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića, čija se završnica igrala u Domu sportova, slavili su sa 82-70.

Međutim, ovoga puta Zadrani su bili bolji i posve zasluženo su Ligu za prvaka otvorili pobjedom. Presudila je dobra vanjska igra gostiju, u kojoj je prednjačio odličan šut za tri poena, za koji Cedevita nije našla odgovor. Gosti su pogodili čak 13 trica, pri čemu je Andrew D.R. Lawrence pogodio četiri. Lawrence je zabio ukupno 17 koševa i bio je najefikasniji igrač Zadra. Marko Šutalo je dodao 13, a Ive Ivanov, Mark Steven Lyons i Josip Sobin po 10 koševa. Kod Cedevite najefikasniji su bili Nolan Smith sa 19 i Tomislav Zubčić sa 18 koševa.

U jučerašnjim susretima Cibona je u KC Dražen Petrović bila bolja od Alkara 101-78, dok je Jolly u Šibeniku pobijedio Zagreb 81-74. U prvoj utakmici ovogodišnje Lige za prvaka Kvarner 2010 je u utorak na svom parketu u Rijeci svladao Šibenik sa 81-72.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretima 2. kola u subotu se sastaju Šibenik – Cibona, Zagreb – Kvarner 2010, te Cedevita – Jolly JBS, dok je u nedjelju ogled Zadra i Alkara.

REZULTATI:

Cedevita – Zadar 72-85

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu:

Cibona – Alkar 101-78

Jolly JBS – Zagreb 81-74

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak:

Kvarner 2010 – Šibenik 81-72

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.