Site icon narod.hr

Žalba na zabranu nastupanja na ZOI: CAS završio saslušanje ruskih sportaša, odluka idućeg tjedna

Foto: fah

Sportski arbitražni sud u Lausanni (CAS) završio je saslušanje 39 ruskih sportaša koji su se žalili zbog zabrane nastupa na skorašnjim zimskim olimpijskim igrala u korejskom Pjongčangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saslušanje je počelo u ponedjeljak, završilo u subotu, a CAS bi odluku trebao donijeti tijekom idućeg tjedna.

Posljednji kojeg je CAS ispitao bio je dvostruki olimpijski prvak u bobu Aleksander Zubkov koji je završio karijeru, ali na ZOI ne smije putovati niti kao sportski dužnosnik. Zubkov je trenutačno predsjednik Ruskog bob saveza.

Na žalbu se odlučilo 39 od 42 ruskih olimpijaca kojima je zabranjen nastup u Pjongčangu zbog povezanosti sa sustavnim dopingiranjem u Sočiju 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CAS je objavio kako će odluka o žalbi ruskih sportaša biti poznata između 30. siječnja i 2. veljače.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je do sada upalio zeleno svjetlo za nastup 169 ruskih sportaša na ZOI u Pjongčangu, ali kao neovisni sportaši bez ruskih obilježja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version