Zašto Duje Ćaleta-Car neće zaigrati na Euru? Iscrpljenost ili odluka kluba?

Foto: Ailura, commons.wikimedia.org

“Nažalost, ovoga ljeta neću moći nastupati za Hrvatsku U-21 na Euru zbog odluke mog kluba. Pripreme za novu sezonu počinju već 1. srpnja, a novi trener želi da sam od početka prisutan i da prije toga imam kvalitetan odmor. Imao sam neopisivu čast lani biti dio ‘srebrne generacije’ i to će mi uvijek biti jedan od vrhunaca karijere. Međutim, činjenica je da zbog dugog boravka u Rusiji nisam imao pravi odmor, što se kasnije odrazilo na moje igre u klubu. Željan sam kontinuiteta u klubu jer znam da jedino tako mogu ostvariti svoj potencijal te dugoročno biti kandidat za hrvatsku A reprezentaciju što mi je svakako jedna od ambicija u karijeri. Zbog toga poštujem i razumijem ovakvu odluku Marseillea, premda mi je žao što neću biti s ekipom s kojom sam izborio Euro”, poručio je Duje Ćaleta-Car u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik mlade reprezentacije Nenad Gračan rekao je pak da su njegovi razlozi umor, psihička i tjelesna iscrpljenost, te činjenica da je Marseille zahtijevao da propusti Euro kako bi spreman mogao stići na pripreme.

“Nikoga nećemo siliti da igra za reprezentaciju. Nama je najvažnija dobra atmosfera u momčadi. Ključ uspjeha ove momčadi ne leži ni u jednom pojedincu, već u brojnim talentima u ovoj generaciji i u njihovu snažnom osjećaju zajedništva. Najvažnije mi je da u Italiju putujemo samo s igračima koji su u potpunosti posvećeni našem nastupu na Europskom prvenstvu. Znam da sva 23 igrača na ovom popisu imaju ogromnu želju otići na Euro i napraviti pravi rezultat”, ističe Gračan.

HNS opravdava Ćaletu-Cara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Europsko prvenstvo mladih reprezentacija nije u FIFA-inu kalendaru, pa ga onda klub nije dužan pustiti. U FIFA-inu kalendaru su samo njihova natjecanja mlađih kategorija, U-17 i U-20 svjetska prvenstva. UEFA nema veze s tim, meritoran je jedino kalendar FIFA-e kad se radi o puštanju igrača. Marseille je rekao Duji Ćaleta-Caru da ne smije ići na Europsko prvenstvo, poslao nam je dopis”, rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.