Zašto je šokantan krah Italije u dodatnim kvalifikacijama dobra vijest za Hrvatsku?

Foto: fah

Šokantnim krahom nogometne reprezentacije Italije u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo profitirala je Hrvatska. Naime, Italija je nakon poraza prije nekoliko dana u Švedskoj od 1:0 odigrala u uzvratu 0:0 na svom terenu u Milanu i ispala u dodatnim kvalifikacijama.  Treba reći kako će SP u Rusiji biti prvo Svjetsko prvenstvo bez Italije nakon šezdesetak godina,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispadanjem Italije Hrvatska se našla u drugoj jakosnoj skupini, time bio joj posao u grupi na SP-u mogao biti olakšan.

Podsjetimo, krovna svjetska nogometna organizacija FIFA ukinula je kontinentalni ključ ždrijeba, drugim riječima, sada se kuglice u ždrijebu slažu prema listopadskoj ljestvici FIFA-e, koja je objavljena 17. prošlog mjeseca. No, i dalje u istoj skupini ne mogu biti dvije momčadi iz istog kontinenta, osim iz Europe, koja daje i najviše predstavnika na Svjetskom prvenstvu.

Nositelji u ždrijebu, dakle, govorimo o prvoj jakosnoj skupini, bit će Rusija, te Brazil, Belgija, Njemačka, Poljska, Portugal, Francuska i Argentina. U drugoj jakosnoj skupini od večeras se nalazi i Hrvatska. Uz Vatrene tu su još Meksiko, Engleska, Španjolska, Urugvaj, Kolumbija, Švicarska. Drugim riječima, Vatreni ne mogu dobiti za protivnike u skupini  na SP-u reprezentacije iz druge jakosne grupe, što je svakako dobra vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska bi mogla izvući primjerice Senegal, Island, Srbiju

Podsjetimo, ždrijeb skupina bit će 1. prosinca u palači Kremlj u Moskvi, dok se Svjetsko prvenstvo igra u Rusiji od 14. lipnja do 15. srpnja iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.