Zašto su ”hrvatski” mediji oduševljeni navijačima Crvene zvezde, omraženim Delijama?

zvezde
Foto: Facebook

Navijači Crvene zvezde, u dobrom dijelu Europe po divljanju i veličanju fašističkih ratnih zločinaca poznate Delije, na crnoj su listi u većini europskih gradova. Naime, krovna nogometna europska asocijacija, UEFA, kaznila je Crvenu zvezdu zabranom dolaska njenih navijača na gostovanje kod Tottenhama u Ligi prvaka.  Očito je takva zabrana pogodila više takozvane hrvatske medije nego samu Crvenu zvezdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, navijačima Crvene zvezde bilo je zabranjeno prodavati ulaznice za utakmicu, kako je to bilo zabranjeno tako je srpskim navijačima bilo zabranjeno kupovati ulaznice. No, kao i nekoliko puta dosad navijači Zvezde pokazali su kreativnost te su se uspjeli uvući na tribine Tottenhemovog stadiona.  Na tribinama stadiona u Londonu bilo je oko tisuću navijača Zvezde, domišljatosti navijača srpskog prvaka uglavnom su oduševljeni takozvani hrvatski mediji, portali koji jednu povezanost s Hrvatskom imaju  činjenicom da im domena završava sa ”hr.”

Naime, dio hrvatskih portala piše da su ”Delije odnijele pobjedu nad UEFA-om”, prvo, da je doista netko ozbiljno shvatio zabranu UEFA-e niti jedan navijač Zvezde ne bi se pojavio na stadionu, utakmica na Poljudu Hrvatska – Mađarska pokazala je kako se ozbiljno može odraditi posao kad se stvarno hoće, drugo, koga može radovati bilo kakva ”pobjeda”, pa čak i pirova, navijača koji svakom prilikom veličaju zločince poput Ratka Mladića, Radovana Karadžića, Draže Mihailovića…?

Tottenham je deklasirao slabašnu momčad iz Beograda sa čak 5:0, ni Delije Zvezdi nisu pomogle. S obzirom da je Bayern Nike Kovača svladao u Pireju Olympiacos Beograđani su ostali u igri za treće mjesto koje jamči nastavak natjecanja na proljeće u Europskoj ligi.  No, da bi došli do tog trećeg mjesta ne bi smjeli izgubiti u Grčkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.