Zašto Uprava Bayerna traži rezultate u Ligi prvaka a ignorira većinu želja Nike Kovača?

Foto: fah

Iako je Bayern ovog ljeta srušio klupski rekord po potrošenom novcu na nove igrače te je pritom doveo Lucasa Hernandeza, Benjamina Pavarda i Janna-Fietea Arpa i pritom potrošio 118 milijuna eura malo tko vjeruje da će to biti dovoljno za ozbiljnu ulogu u predstojećoj Ligi prvaka, natjecanju koje, kako je rekao Karl Heinz Rummenigge, najviše zanima navijače njemačkog prvaka. Naime, činjenica je da su bez obzira na pojačanja koje su Bavarci doveli Liverpool, Manchester City, Barcelona…, još uvijek kvalitetom igrača znatno ispred, shvatio je to i bivši hrvatski izbornik, Niko Kovač, koji je uporan u želji da se Bayern pojača te je Upravi kluba poslao imena igrača koje bi želio vidjeti u svojoj svlačionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, hrvatski trener navodno ima dva popisa igrača koje bi želio vidjeti u Bayernu, jedan je takozvani glavni, a drugi pričuvni, u slučaju da klub ne može dovesti igrače koje bi Kovač ponajprije imao u svlačionici. Prema pisanju njemačkih medija na glavnom su popisu Cityjev Sane, Barcelonin Dembele i Chelseajev Hudson-Odoi. Niko se nada da će barem dva od spomenuta tri igrača ipak doći u Bayern, no, nije previše vjerojatno. Iako je Sane iz Manchester Cityja prva  opcija hrvatskog stručnjaka 23-godišnji nogometaš navodno nema preveliku želju vratiti se u Bundesligu, razumljivo donekle s obzirom da je u ovom trenutku engleska liga najjača u Europi, osvojili su engleski klubovi sve što se prošle sezone u Europi moglo osvojiti.

Dembele iz Barcelone pričuva je ako bi propao transfer Sanea, a Bayern bi ga platio 100 milijuna eura.   Uprava kluba navodno nije oduševljena popisom igrača koje im je poslao Kovač, koji je Upravi predložio i dovođenje nekih hrvatskih igrača, poput Marija Mandžukića iz Juventusa te Ivana Perišića iz Intera, kao i dva igrača iz Mönchengladbacha, Denisa Zakariju i Floriana Neuhausa.

Prema pisanju Bilda direktor Bayerna Hasan Salihamidžić danas je u Parizu kako bi pokušao dogovoriti transfer Juliana Draxlera iz PSG-a te Nicolasa Pepea iz Lillea. Inače, izvršni predsjednik Bayerna, legendarni bivši njemački reprezentativac, Rummenigge, navodno je rekao kako povratak Marija Mandžukića u Bayern ne dolazi u obzir. Drugim riječima, Rummenigge je na startu otpilo hrvatskog trenera.  Navodno smatra da je klub ovo ljeto potrošio sasvim dovoljno novaca. Međutim, je li tome baš tako s obzirom kako se nogomet danas pretvorio u jedan ogroman trgovački centar?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrošili su, podsjetimo, 118 milijuna eura, no, prije samo dvije godine PSG je za Neymara, dakle jednog igrača, dao 222 milijuna eura i opet ni blizu nije bilo dovoljno za osvajanje najjače klupske nogometne lige svijeta. Naglasimo također kako je baš Rumenigge nedavno poslao javnu poruku Kovaču da klub ponajprije zanima veliki rezultat u Ligi prvaka.

Mnogi s pravom smatraju kako Bayern trenutno nema kvalitetu koja bi mu dala realne šanse za osvajanje Lige prvaka, tvrdi to i Joshua Kimmich, sjajni bek Bayerna, koji je poslao apel Upravi kluba:

”Osvojiti Ligu prvaka moj je dječački san. Želim i ove sezone napasti taj trofej jer ono što smo pokazali prošle sezone nije bilo dovoljno. Imamo dosta kvalitetnih igrača, ali pitam se je li to dovoljno. U ovom trenutku imamo 17 igrača u polju i, ako stvarno želimo uspjeh u Ligi prvaka, trebali bismo dovesti još nekoliko vrhunskih igrača.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I drugi igrači njemačkog velikana, poput Roberta Lewandowskog, također smatraju da se klub mora ozbiljno pojačati. Uostalom, ne treba zaboraviti da se nekoliko velikih igrača oprostilo ovog ljeta od kluba.

“Ako želite igrati na najvišoj razini i ako razmišljate o osvajanju svih naslova, onda trebate pojačanja u momčadi”, rekao je Robert Lewandowski prije utakmice s Arsenalom u Los Angelesu, nakon čega je dodao:

“Iskreno, u ovom trenutku imamo premalo profesionalnih igrača i to svi znaju. Čekamo transfere jer samo tako možemo ići po najveće trofeje. Nadam se da će Uprava kluba dovesti ne samo mlade igrače već najveće svjetske zvijezde. To je naša želja i volio bih da se to dogodi u idućih nekoliko dana.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.