Site icon narod.hr

Zbog visoke cijene prijenosa HRT neće pratiti Čilića protiv Đokovića u pokušaju da se domogne još jednog finala US Opena?

Hrvatska radio-televizija (HRT) ponovno ima problema s prijenosom meča našeg najboljeg tenisača Marina Čilića. I ove sezone na putu do obrane Grand Slam naslova na US Openu, HRT ne može pratiti Čilića i to navodno zbog visoke cijene prijenosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine situacija je bila dosta slična, u posljednji tren, nakon dugih pregovora, uspjeli su srediti prijenos Marinovog finala protiv Japanca Keija Nishikorija. Sada pregovaraju, ali je mala vjerojatnost da će uspjeti s obzirom kako je glavni problem cijena. Cijena je navodno čak dva i pol puta veća od prošlogodišnje.

HRT je prošle godine objavio da su pregovori izašli iz sportskih okvira te da su upotrijebljeni i diplomatski kanali.

Inače, cijena paketa za HRT bila je 500 tisuća eura, a pojedinačni mečevi su skuplji od cijene cijelog turnira, čak u višemilijunskoj sferi. Nisu kupili pakete jer nisu računali na Čilićevu senzaciju, ali nakon prošle godine nisu promijenili pristup unatoč naslovu, pa problema imaju i ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski tenisač večeras iza 23 sata na US Openu igra za finale i mogućnost obrane naslova.

Na HRT-u meč nećete moći pogledati, ako se ništa u međuvremenu ne promijeni, ali Eurosport ima ekskluzivna prava, a i srpski RTS također prenosi meč na svom prvom programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A new head 2 head with Novak Djokovic, this time for a spot in #USOpen final.Match scheduled on Friday at 5.00 pm local…

Posted by Marin Cilic on 10. rujan 2015

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelj naslova pobjednika US Opena, hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ovogodišnjeg izdanja posljednjeg Grand Slam turnira sezone, on je u četvrtfinalu nadigrao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu sa 6-4, 6-4, 3-6, 6-7 (3), 6-4 nakon četiri sata igre, a za prolazak u svoj drugi finale za suparnika će imati prvog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića koji je u četvrtfinalu nadigrao Španjolca Feliciana Lopeza sa 6-1, 3-6, 6-3, 7-6 (2).

Čilić će u New Yorku po treći put u karijeri igrati u polufinalu nekog Grand Slam turnira, nakon US Opena prošle godine i Australian Opena 2010., dok je Đoković devetu godinu zaredom stigao do polufinala na ovom turniru. No, US Open je osvojio samo jednom, 2011. godine, četiri je puta gubio u finalu (2007, 2010, 2012, 2013), te tri puta u polufinalu (2008, 2009, 2014). Usto, ima i pet naslova na Australian Openu, te tri Wimbledona.

Protiv Đokovića Čilić je dosada igrao 13 puta i svih 13 dvoboja dobio je srpski igrač. Na Grand Slam turnirima susretali su se četiri puta, posljednji dvoboj bio je prije samo dva mjeseca u četvrtfinalu Wimbledona u kojem je Đoković bio bolji sa 6:4, 6:4, 6:4. Najbliži pobjedi protiv Đokovića Čilić je bio upravo u četvrtfinalu Wimbledona, ali prošle godine kada je vodio sa 2:1 u setovima, ali je na kraju Srbin ipak slavio sa 6:1, 3:6, 6:7 (4), 6:2, 6:2. Na US Openu igrali su još davne 2008. godine kada je u 3. kolu Đoković bio uspješniji sa 6:7 (7), 7:5, 6:4, 7:6 (0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version