Zdravko Mamić nakon odluke da suđenje ostane u Osijeku: ‘Nastavlja se kupleraj u pravosuđu’

Foto: Snimka zaslona

Ministar pravosuđa Ivan Malenica odbio je molbu Zorana Mamića, za izdržavanjem kazne u BiH. Ako se do 10. svibnja ne javi, za njim će biti raspisana tjeralica. Potom će se od Bosne i Hercegovine tražiti njegovo izručenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoki kazneni sud odbio je danas i prijedlog njegova brata, Zdravka Mamića i ostalih optuženih da se slučaj premjesti s osječkog suda tvrdeći da javno iznesene optužbe jednog optuženika nisu razlog koji bi upućivao na pristranost ostalih sudaca tog suda, piše RTL.

“Znači, s jedne strane imate gdje Vrhovni sud koji donio odluku da se suđenje neće moći pravično odvijati u Zagrebu pred Županijskim sudom jer Zdravko poznaje možebitno četiri suca, a u isto vrijeme Visoki kazneni sud donosi odluku da to što su neki kriminalci i lopovi na osječkom sudu ne delegira mogućnost da se suđenje odvija pred sudom u Osijeku. Tako da je to nastavlja se jedan kupleraj u hrvatskom pravosuđu protiv kojeg ja dalje nastavljam borbu”, rekao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.