Zdravko Mamić tužio Hrvatsku Europskom sudu za ljudska prava

Foto: Snimka zaslona

Bivši čelnik Dinama, koji je zbog izvlačenja 52 milijuna kuna iz kluba pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, podnio je tužbu Europskom sudu za ljudska prava zbog nepravičnog suđenja, potvrdila je za Hinu Mamićeva odvjetnica Sandra Marković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužba je ponešena zbog povrede prava na pravično suđenje, kršenja presumpcije nedužnosti te nezakonitog oduzimanja imovine od njegove supruge koja je u srpnju 2021., nakon sklapanja Sporazuma o namirenju s tužiteljstvom, uplatila u državni proračun 44,5 milijuna kuna.

Naime, Mamić namjerava dokaziti nepravednost suđenja tvrdnjom da su suci, koji su protiv njega vodili postupak na osječkom Županijskom sudu, sada pod Uskokovom istragom zbog primanja mita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.