Ženska i U-21 nogometna reprezentacija u Varaždinu: ‘Europa sada pozitivno govori o Hrvaticama’

Foto: HNS

Hrvatska ženska nogometna A reprezentacija i muška U-21 reprezentacija u Varaždinu će odigrati predstojeće kvalifikacijske utakmice, s tim što će ženska reprezentacija već sutra igrati protiv Švedske dok će mladi nogometaši svoje kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2019. godine igrati 5. listopada protiv Bjelorusije i 9. listopada protiv Češke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometašice, koje su kvalifikacije počele s bodom iz Ukrajine, u Varaždinu će u utorak u 18 sati igrati protiv Šveđanki koje spadaju među pet najboljih ženskih sastava u svijetu.

“Mogu obećati da ćemo na terenu dati sve od sebe kako bi pokušali parirati favoriziranim Šveđankama. Svi koji dođu na stadion uživat će u vrhunskom nogometu. Dosta je uloženo u domaći ženski nogomet i posljedica toga je rezultat u Ukrajini”, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare izbornik naše ženske reprezentacije Božidar Miletić dodavši da je Varaždin za odigravanje prve domaće kvalifikacijske utakmice odabran zbog atmosfere koja bi trebala biti dodatni poticaj nogometašicama.

Nakon ženskog nogometa publika u Varaždinu gledat će mladu mušku reprezentaciju, a izbornik Nenad Gračan objavio je popis igrača pozvanih na oglede s Bjelorusima i Česima. Na njemu su Posavec (Palermo), Karačić (Lokomotiva), Sosa (Dinamo), Benković (Dinamo), Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg), Šunjić (Lokomotiva), Brekalo (Stuttgart), Balić (Udinese), Vlašić (Everton), Moro (Dinamo), Fiolić (Dinamo), Šemper (Lokomotiva), Bočkaj (Osijek), Majer (Lokomotiva), Katić (Slaven Belupo), Ivanušec (Lokomotiva), Jakoliš (Admira Wacker) i Bosančić (Hajduk).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Zbog ozljeda su otpali Halilović, Čorić, Pongračić. Ali imamo dovoljno onih koji mogu igrati u ovoj sjajnoj generaciji, iz koje će dosta njih doći u A selekciju“, kazao je Gračan.

“Češka i Bjelorusija odigrale su 1-1 i obje naše utakmice bit će zahtjevne. Imamo respekt, ali i dovoljno snage, znanja i motiva da pred našom publikom ostvarimo pozitivne rezultate kako bi što mirnije nastavili kvalifikacije“, dodao je izbornik U-21 reprezentacije.

Predsjednik Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenad Horvatić istaknuo je da je HNS ponovo prepoznao njihove organizacijske sposobnosti te nakon četvrtfinala, polufinala i finala Eura U-17 i finala Hrvatskog kupa ovog proljeća, Varaždinu povjerio i ove tri utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Spremni smo za nove izazove koji počinju utakmicom ženskih A reprezentacija Hrvatske i Švedske, a nakon toga 5. i 9. listopada U-21 reprezentacija Hrvatske igra s Bjelorusijom i Češkom. Ako tome dodamo da mušku A selekciju čekaju dvije odlučujuće kvalifikacijske utakmice, u idućih mjesec dana imamo bogatu reprezentativnu nogometnu jesen”, zaključio je čelnik varaždinskog ŽNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.