Site icon narod.hr

Žestoki napad na Federera: ‘Ne bi bio ni među 50 na svijetu da pravila nisu promijenjena’

epa07397068 Roger Federer (L) of Switzerland reacts during his first round match against Philipp Kohlschreiber (R) of Germany at the Dubai Duty Free Tennis ATP Championships 2019 in Dubai, United Arab Emirates, 25 February 2019. EPA/ALI HAIDER

Potpredsjednik Njemačkog teniskog saveza Dirk Hordorff kritizirao je žestoko švicarskog tenisača Rogera Federera. On smatra kako je jedan od najboljih tenisača svih vremena direktno utjecao na to da se održi, bez obzira na dugu pauzu, u vrhu ljestvice najboljih tenisača svijeta prema ATP-u. Hordorff, koji često zna kritizirati ponajbolje tenisače svijeta, smatra da Federer nije zaslužio biti u samom svjetskom teniskom vrhu, nego da je to postigao svojim utjecajem koji ima kod ATP vijeća čiji je inače član.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Roger Federer je utjecao da se promijeni model bodovanja tenisača kako bi zaštitio sam sebe. To je neodgovorno i prilično nepošteno”, rekao je Hordoff u pocastu “Quiet, please”, na portalu “Tennisnet” te je dodao da je Švicarac samo zbog ”zamrzavanja bodova” i promjene načina bodovanja uslijed pandemije ostao pri vrhu svjetske ATP ljestvice.

Naime, Hordorff je uvjeren da je Federer iskoristio činjenicu da su Novak Đoković i Vasek Pospisil izašli iz vijeća igrača te je tako ”nametnuo jači utjecaj u donošenju važnih odluka ispred igrača”.

”Mislim da Federer koristi poziciju i utjecaj koji ima u vijeću igrača. Nitko ne zna, ali prije dvije godine, Roger Federer je bio taj koji je kazao da bi se mečevi na masters turnirima trebali računati u ATP rejtingu. Ja ovo kažem bez ustezanja i to se mora reći. Federer ne bi bio ni među 50 tenisača na svijetu da pravila nisu promijenjena”, poručio je Nijemac te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Tko najviše profitira na činjenici da se ti turniri mastersi i dalje boduju? Da se računa masters, koji je 19. turnir u godini (Za ATP listu računaju se 18 najboljih rezultata u proteklih godinu dana), u sljedeće dvije godine. To je perverzno”, zaključio je Hordorff.

Podsjetimo, ATP je objavio da će novi sustav bodovanja, usvojen u srpnju ove godine zbog situacije sa pandemijom koronavirusa, ostati na snazi sve do 8. ožujka 2021. ATP lista bila je “zamrznuta” sredinom ožujka zbog odgode svih turnira i otkazivanja velikog broja natjecanja.

Hordorff je kritizirao i Novaka Đokovića te mu je zamjerio zato što je odlučio organizirati vlastiti teniski sindikat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version