Zlatko Dalić: ‘Nema favorita u utakmici protiv Švedske, ali cilj nam je pobjeda’

Foto: fah

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacija Zlatko Dalić potvrdio je kako je Andrej Kramarić upitan za utakmicu protiv Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znate da je bio ozlijeđen. Odradit će danas trening pa ćemo vidjeti. On će odlučiti hoće li nastupiti. Nema potrebe forsirati da se stanje ne pogorša”, kazao je Dalić.

“Imam kombinaciju u glavi, ako Andrej neće moći. Moramo biti pametni i racionalni. Imamo dvije utakmice u tri dana i nećemo moći igrati s istom energijom i istim sastavom. Moramo se postaviti racionalno”, dodao je Dalić osvrnuvši se na kvalitetu švedske reprezentacije.

“Nema favorita, nismo favoriti ni mi ni oni. No znamo što nam je cilj, pokušati pobijediti i i ostati u elitnoj skupini. Ispred nas je još i uzvrat u Švedskoj, te domaće utakmice protiv Francuske i Portugala”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Veseli me činjenica da se pojavio mladi igrač kao što je Bradarić, no ne smijemo zaboraviti niti odličnu predstavu Melnjaka. Uremović ? Stalno se borimo s tom pozicijom od kada nema Vrsaljka. Mislim da je Uremović najviše pokazao na toj poziciji. Međutim, nećemo nakon jedne utakmice nekoga uzdizati ili otpisati”, naglasio je Dalić osvrnuvši se i na nastup Duje Ćalete-Cara: ” Igra jako dobro u francuskom prvenstvu u dresu Marseillea. Dobro je igrao protiv Švicarske, ali trebao je bolje reagirati kod gola. Te stvari igrači moraju shvatiti i korigirati. On je u grupi igrača koji su dobitak za reprezentaciju. Švicarska je pokazala da imam dobre mlade igrače, ali to treba ponavljati.”

“Drugačije je igrati pred navijačima. Podrška naših navijča u Švicarsko je bila sjajna. Nogomet bez navijača nema smisla. Dolaze navijači, ali prognoza je jako loša. Šteta što nemamo pristojan stadion. U Švicarskoj smo igrali na prekrasnom stadionu, apored njega je još 10 pomoćnih terena. To nama treba”, zaključio je Dalić virtualno druženje s novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.