Site icon narod.hr

Znate li da postoji i ženska alka? Evo tko je pobjednica

Foto: snimka zaslona

U Trilju je, nakon Sinjske i brojnih dječjih alki, održana 9. ženska alka. Za titulu slavodobitnice borilo se 20 alkarica, a pobjedu je na konju Ugu odnijela Nina Džimbeg. Ženska trka prvi put organizirana je 2015. godine, kada je održana jubilarna 300. sinjska alka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Osjećam se super, svi mi daju podršku to je meni odlično, a najbolji mi je dio što sam dobila konja da mi vjeruje. Alkarski momak mi je ćaća, to mi je najbolji prijatelj, izjavila je slavodobitnica 9. ženske alke Nina Džimbeg.

Prva alkarica, dakle slavodobitnica je debitantica, a to sve je pojasnila vojvotkinja ženske alke Tea Dolić s kojom je razgovarao novinar Branko Dobrota.

– Jako sam ponosna na nju i drago mi je što je ona to osvojila i konj debitant i ona debitant i zadovoljna sam kakve su sve cure bile, rekla je Dolić, lkarska vojvotkinja, Sportska udruga “Gaz”.

Zanimljivo je da je njen alkarski momak, ujedno i njen otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ninin tata je izrazio želju da bude alkarski momak i ja sam rekla, može, super, navela je Dolić.

Dala je i ocjenu ženske utrke.

– Nina je išla pametno, ona je pogodila dvojku u sridu i pametno je išla u treću trku na dvojku da ima sedam punata. Dvije djevojke su imale po šest punata, ali Nina je imala čvrstu desnicu i oko sokolice, istaknula je Dolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorila je i o perspektivi ženske alke.

– Ovo je deveta po redu. Perspektiva je da se još natječu, da bude što više alke, da se djevojske odazovu i da nastavimo tradiciju, to je naša perspektiva, rekla je Dolić.

Potvrdila je kao je alka jako naporna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Naporna je pogotovo za konje. Puno se zahtijeva i od alkarica i od nas, od organizatora i priprema. Pripreme su trajale oko dva tjedna, rekla je Dolić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version