ZOI 2018.: Ponovno problemi – članica ruske bob posade pozitivna na doping

Foto: fah

Članica ruske bob posade Nadežda Sergejeva bila je pozitivna na doping na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, objavila je u petak Ruska bob federacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Antidopinški test vozačice ruske bob ekipe Nadežde Sergejeva 18. veljače bio je pozitivan na lijek za srce koji se nalazi na listi zabranjenih tvari”, stoji u priopćenju Federacije objavljenom na službenim stranicama.

U kontroli 13. veljače u uzorku Sergejeve, koja je natjecanje u srijedu završila na 12. mjestu, nije otkriven nikakav trag dopinga.

Kako se doznaje iz pouzdanih izvora Sergejeva je bila pozitivna na trimetazidin koji se koristi za liječenje angine pektoris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Analiza B uzorka bit će provedena u subotu”, dodao je isti izvor.

Ova objava iznesena je dan prije nego što izvršno povjerenstvo Međunarodnog olimpijskog odbora treba odlučiti hoće li ili ne ukinuti suspenziju Ruskom olimpijskom odboru (ROC).

U Pjongčangu je već zabilježen jedan slučaj dopinga kod Rusa. Član ruske mješovite ruske curling ekipe Aleksander Krušelnicki, koji je sa suprugom Anastazijom Brizgalovom osvojio broncu, bio je pozitivan na meldonij zbog čega im je oduzeta brončana medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.