ZPOI: Svi paraolimpijci koji su nosili hrvatsku zastavu

Foto: fah

Hrvatski sportaši s invaliditetom prvi put na zimskim paraolimpijskim igrama nastupili su u Salt Lake Cityju 2002. godine, a hrvatsku zastavu na otvaranju nosio je skijaš Tomislav Zadro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri godine kasnije u Torinu na otvaranju je hrvatsku zastavu nosio alpinac Zlatko Pesjak. U Vancouveru 2010. hrvatski stijeg je nosio Mario Dadić, a na prošlim ZPOI u Sočiju ta je čast pripala još jednom skijašu Dini Sokoloviću.

U korejskom Pjongčangu hrvatsku zastavu na otvaranju Igara nosila je 17-godišnja skijašica Eva Goluža.

Zanimljivo, svi nositelji hrvatske zastave su bili alpinci što i ne čudi kada se zna da smo od 2002. do 2018. na zimskim paraolimpijskim igrama imali predstavnike jedino u skijanju. Tek u Pjongčangu ćemo imati predstavnike i u nekom u drugom sportu. Bit će to skijaško trčanje i snowboard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPORTAŠI KOJI SU NOSILI ZASTAVU NA OZVARANJU ZPOI:

2002. Salt Lake City – Tomislav Zadro (skijanje)

2006. Torino – Zlatko Pesjak (skijanje)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2010. Vancouver – Mario Dadić (skijanje)

2014. Soči – Dino Sokolović (skijanje)

2018. Pjongčang – Eva Goluža (skijanje)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.