Zubčić: Nisam zadovoljan rezultatom

Foto: http://croski.hr/

Premda je treći put ove sezone osvojio bodove u veleslalomu Svjetskog kupa, mladi hrvatski skijaš Filip Zubčić nije bio zadovoljan 28. mjestom osvojenim danas u Adelbodenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam pretjerano zadovoljan s rezultatom. U obje vožnje sam načinio previše pogrešaka. Da nisam toliko griješio bio bi to jedan odličan rezultat u veleslalomu. Bitno je što sam opet osvojio nešto bodova,” kazao je Zubčić koji je na trećem uzastopnom veleslalomu osvojio bodove nakon što je u Aareu bio 25, dok je u Alta Badiji bio senzacionalan sedmi.

Mladog Zagrepčanina u nedjelju u Adelbodenu očekuje slalom.

“Radujem se sutrašnjen nastupu u slalomu. U zadnje vrijeme slalom mi ide dobro i nadam se dobrom plasmanu. Bilo bi dobro kada bi napravio dobar rezultat kao na Sljemenu,” dodao je Zubčić koji će 27. siječnja proslaviti 22. rođendan. Zubčić je na Sljemenu osvojio 15. mjesto što je njegov najbolji slalomski rezultat u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik današnjeg veleslaloma je Austrijanac Marcel Hirscher ostvarivši već četvrtu veleslalomsku pobjedu u pet utrka, a treću zaredom. Bio je najbrži na otvaranju sezone u Soeldenu, a potom još i u Areu, te Alta Badiji, dok je u Beaver Creeku bio treći. Drugi je bio Francuz Alexis Pinturault, a treći Norvežanin Henrik Kristoffersen.

Pobjedom u Adelbodenu Hirscher je povećao svoju prednost kako u redoslijedu veleslalomaša tako i u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa. U redoslijedu veleslaloma sada ima 460 bodova, 138 više od drugog Amerikanca Teda Ligetyja i 150 od trećeg Pinturaulta, dok u ukupnom redoslijedu ima 776 bodova, 152 više od drugog Norvežanina Kjetila Jansruda, koji je pao u drugoj vožnju veleslaloma, te čak 334 od trećeg Nijemca Felixa Neureuthera. S tri osvojena boda u subotu, Zubčić je 24. u veleslalomu sa 45 bodova, a 56. u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa sa 61 bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.