Zubčić: ‘Odlično sam skijao danas, nadam se da ću sutra još brže’

Foto: snimka zaslona HRT

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić je nakon najboljeg slalomskog rezultata karijere na Sljemenu danas opet na postolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Stvarno sam jako sretan, uspio sam obraniti drugo mjesto od prošle godine, koje je bilo moje prvo postolje u karijeri. Odlično sam skijao danas, uvjeti nisu bili lagani, staza je bila jako ravna, što meni inače ne odgovara, ali sam se izvrsno snašao. Odradio sam maksimalno dobro oba laufa, bez nekih pogrešaka i jako sam sretan. Pinturault je danas skijao stvarno fantastično, pomeo nas je za jednu sekundu. Nadam se da ću sutra uspjeti skijati još malo brže, piše HRT.

Druga vožnja bila je po jako lošoj vidljivosti…

– Vidljivost je bila jako loša, kad zađe sunce ovdje je totalni mrak, bolje se vidi po magli. Teško je bilo napasti od starta jer je stvarno ravno bilo. Nisam se osjećao najugodnije jer mi je jako sve jurilo. Skoro sam se poskliznuo na jednom mjestu, ali nisam se uopće obazirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se osjeća u ubrzanom ritmu utrka?

– Jučer popodne sam bio malo umoran, nisam se osjećao najbolje, trenirao sam ujutro i putovao pet-šest sati, ali ne obazirem se na to, i drugi skijaši će voziti te četiri utrke u pet dana, tu nema mjesta za govoriti da si umoran, treba biti hladan u glavi, što vše se odmarati između utrka i onda ima vremena tjedan dana za odmoriti se do Wengena, zaključio je Zubčić.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Zubčić je četvrti sa 375 bodova. Ispred njega su Pinturault sa 575, Norvežanin Alexander Aamodt Kilde sa 515 i Odermatt sa 451.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novu priliku za odličan rezultat Zubčić će imati već u subotu, kada je u Adelbodenu na programu još jedan veleslalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.