Site icon narod.hr

Zubčić uoči utrka u SAD-u: Klopam, odmaram se i ljenčarim

Foto: snimka zaslona

Hrvatski skijaši pripremaju se za nastavak sezone, slijede veleslalomske i slalomske utrke u SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vikendu pred nama održava se veleslalom u subotu u Palisades Tahoeu u kojem nastupa Filip Zubčić.

Prva je vožnja na rasporedu u 19, a druga u 22 sata prema srednjoeuropskom vremenu.

Dan poslije, u nedjelju, vozi se slalom u isto vrijeme, a Filipu će se pridružiti Samuel KolegaIstok Rodeš i Matej Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovih par dana najviše šećem sa psima uz more, dobro klopam i odmaram se, ljenčarim. Odradit ću još par dana treninga. Par dana lagan život s obzirom na to da je sezona stresna, odlučio sam presjeći i napuniti baterije, rekao je Filip Zubčić, koji se odmarao u Vrsaru.

Vikend nakon Palisades Tahoea voze se dva veleslaloma i slalom u Aspenu.

– U Americi nas očekuje pet utrka u osam dana, bit će jako naporno. Zato jesam sad na jednom kratkom predahu, da skupim što više energije. Imamo prvo u Palisadeu velelslalom i slalom za vikend i onda nas sljedeći tjedan, petak, subota, nedjelja, očekuju dva veleslaloma i slalom u Aspenu. Tako da puno se može napraviti u Americi, ali se može puno i izgubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samuel Kolega pripreme za SAD odrađuje u Zagrebu.

– Moja slalomska forma je jako dobra, čak bih se usudio reći da nikada nije bila bolja. Sada idemo u SAD, ne znam što da očekujem, najavljuju veliki snijeg, pa onda kažu toplo, pa hladno… To su novije staze, nitko nije tamo puno skijao, sve je moguće, ističe.

Neki cilj je biti među Top 15, a Samuel je trenutno 18. u poretku slaloma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Trebaju mi četiri jako dobre utrke, dodaje.

Istok Rodeš priprema se u Varaždinu.

– Američka turneja, koliko smo vidjeli prognozu, trenutno je tamo prava zima, čemu se veselimo, pada snijeg, hladno je. Veselim se uživati još dva tjedna u pravoj zimi i snježnim uvjetima. Stazu u Palisadesu znamo, prošle smo sezone tamo bili. Nitko od dečki na startu ne poznaje Aspen, nisu se vozile tamo utrke. To će biti nešto novo, nadam se i zanimljivo, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version