Donald Trump: ‘Gospodarska politika Baracka Obame uništavala je srednji sloj društva!’

Foto: Fah

Trump je ponovno naglasio da ne želi biti “predsjednik svijeta”, nego predsjednik SAD-a. Zato je njegova administracija otvorila 7 milijuna radnih mjesta i obnavlja srednji sloj društva koji je temelj stabilnosti države, a koji je bio srozan i na putu propasti u vrijeme dva mandata predsjednika Baracka Obame.

Govoreći o legalnim i ilegalnim imigracijama, Trump je optužio demokrate da su se predali lijevoj ideologiji i da namjeravaju SAD pretvoriti u socijalističku državu.

Američki predsjednik Donald Trump je tijekom svoga govora u Ekonomskom klubu u New Yorku, pred više od tisuću američkih investitora oštro kritizirao gospodarsku politiku administracije njegovoga prethodnika Baracka Obame, piše geopolitika.news

Obamina politika, kazao je Trump, nije odgovarala interesima američke srednje klase, u svezi čega je podsjetio, kako je kazao, na nepravilne poreze i nerazumne međunarodne trgovinske sporazume. Upravo je zato naglasio kako on ne namjerava biti „predsjednik čitavoga svijeta“, već predsjednik SAD-a. Izjavio je kako je njegova administracija otvorila više od 7 milijuna radnih mjesta i da su u vrijeme njegove vlasti milijuni Amerikanaca izišli iz stanja siromaštva.

„Europska unija – vrlo vrlo složeno. Barijere, koje ona uspostavlja, su užasne, užasne. U mnogočemu gore nego od (strane) Kine“, naglasio je američki čelnik, dotaknuvši se EU. Također se osvrnuo i na Pariški klimatski sporazum, kazavši, kako je on za posljedicu imao gubitak mnogih radnih mjesta u SAD-u.

Osvrnuvši se na američko-kineske gospodarske odnose, Trump je podsjetio na spornu trgovinsku praksu od strane Pekinga, ponajprije u odnosu na krađu američkog intelektualnog vlasništva, ali je naglasio kako za to ne optužuje Kinu, već prethodne američke administracije. Njegova je administracija, kazao je dalje, poduzela do sada nikada primjenjene oštre poteze s ciljem da se takva praksa više ne događa.

Govoreći o legalnim i ilegalnim imigracijama, Trump je optužio demokrate da su se predali lijevoj ideologiji i da namjeravaju SAD pretvoriti u socijalističku državu.

Nedavno je objavljena vijest o novom sociološkom istraživanju unutar SAD-a, čiji su rezultati pokazali jačanje socijalističkih, pa i komunističkih ideja unutar američkog društva, poglavito mlađe generacije. Trump je, naravno, kao i sami nositelji američkog krupnog kapitala, itekako svjestan kako upravo siromaštvo i neravnomjerna raspodjela društvenog bogatstva itekako utječe na spomenute tendencije i skretanje društva „u lijevo“, što se jedino može zaustaviti gospodarskim mjerama koje će ljude izvući iz bijede i ponovo stvoriti čvrsti i stabilan srednji sloj, kao temelj bilo kojeg društva.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/geopoliitka.news