George Soros stvara novu sveučilišnu mrežu i za početak donira milijardu dolara za taj projekt

Foto: Fah

Open Society University Network, mreža sveučilišta Otvorenog društva, najvažniji je Sorosev alat za provođenje svoje agende i ideologije. Sam Soros je ovo nazvao najvažnijim projektom svojeg života koji treba biti međunarodnom platformom za obrazovanje i istraživanje kojoj se mogu pridružiti sva postojeća sveučilišta svugdje u svijetu.

George Soros najavio je da stvara novu sveučilišnu mrežu kako bi što bolje pripremio studente za trenutne i buduće globalne izazove. On će za početak podržati taj projekt s milijardu dolara i moli druge tzv. filantrope da daju svoj doprinos, piše opensocietyfoundations.org

Mreža koja će djelovati širom svijeta nosi naziv Open Society University Network   ili Sveučilišna mreža Otvorenog društva (OSUN). Uključit će se u nastavu i istraživanje u visokoškolske ustanove širom svijeta. Nudit će istovremeno mrežne tečajeve i zajedničke diplomske programe, te redovito dovoditi studente i nastavnike iz različitih zemalja.

Cilj Soroseve mreže je doprijeti do učenika i ljudi promicati vrijednosti otvorenog društva (najčešće su to teme iz područja LGTB, imigranti, klimatske promjene, otvoreno društvo, ekstremni liberalizam, borba protiv tzv. povijesnog revizionizma i slično).

Poljska deportirala Sorosevu aktivisticu Ukrajinku iz Schengena


Orban i Netanyahu našli zajednički jezik po pitanju ilegalnih migranata i Georgea Sorosa

Stop Soros ide dalje: Mađarska će kažnjavati organizacije koje organiziraju dolazak ilegalnih imigranata

OSUN će nastojati privući i spojiti veliki broj akademski znanstvenika u ovu novu globalnu mrežu.

Open Society University Network, svoju mrežu sveučilišta Otvorenog društva, najvažniji je Sorosev alat za provođenje svoje agende i ideologije. Sam Soros je ovo nazvao najvažnijim projektom svojeg života koji treba biti međunarodnom platformom za obrazovanje i istraživanje kojoj se mogu pridružiti sva postojeća sveučilišta svugdje u svijetu.

Tko je George Soros?

George Soros je američki investitor mađarskog podrijetla. Rođen je u Budimpešti i od godine 1936. nosi ime György Soros. Unatoč židovskom podrijetlu obitelji preživio je njemačku okupaciju Mađarske i Bitku za Budimpeštu. Godine 1946. pobjegao je pred okupacijom SSSR-a iz Mađarske na zapad i emigrirao 1947. u Englesku.

> (VIDEO) Nakon izborne pobjede: Orban pozvao na EU nezavisnih država, u pripremi prijedlog zakona “Stop Soros”

Godine 1956. je odselio u SAD i preuzeo 1968. upravljanje nad investicijskim fondom (Hedge fondom) u Curaçau. Njegov kasniji Quantum Funds, kojeg je osnovao zajedno s Jimom Rogersom imao je sjedišta u poreznim oazama, kao primjerice u Nizozemskim Antilima i Djevičanskim otocima.

Prema procjenama Forbesovog popisa milijardera časopisa Soros posjeduje bogatstvo od devet milijardi dolara.

> George Soros u Otvoreno društvo uplatio 18 milijardi dolara, a dio završio i u Hrvatskoj

Soros je bio 2008. s prihodom od 1,1 milijarde dolara najviše plaćeni menadžer hedge fondova.

Osnivač je i predsjednik Instituta poznatijeg pod nazivom Otvoreno društvo, organizacije koja podupire aktivnosti u više od 50 zemalja širom svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Institut Otvoreno društvo – Hrvatska zalagao se za: slobodne medije, pluralizam, sekularnost, globalizaciju, liberalne ideje, prava manjina, prava homoseksualaca i sl., a vrlo je zatvoren prema svim neistomišljenicima.

> (FOTO, VIDEO) Orban najavio borbu protiv Soroseva plana: ‘Strastveno volimo Mađarsku i za nju bismo sve učinili’

Tijekom devedesetih, Sorosovo Otvoreno društvo snažno se suprotstavilo tadašnjoj vlasti predvođenoj Franjom Tuđmanom i financiralo različite projekte i medije koji su bili opozicija HDZ-u. Stjepan Mesić odlikovao je Georgea Sorosa – Redom kneza Branimira s ogrlicom, povodom desete obljetnice djelovanja Instituta Otvoreno društvo 2002. Poznati članovi Instituta Otvoreno društvo – Hrvatska bili su: Josip Kregar, Čedo Prodanović, Žarko Puhovski, Tihomir Ponoš i dr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr