Hod ljubavi za nerođene u Mostaru

Hod ljubavi za nerođene akcija je koju su organizirali učenici Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica u Mostaru i sudjelovali u njoj od Franjevačke ulice do Sveučilišne kliničke bolnice na Bijelom Brijegu noseći natpise: „JA SAM ZA ŽIVOT“, „IZABERI ŽIVOT“ i „STOP ABORTUSU“.

Učenici su ispred bolnice otpjevali pjesmu „Ovo je dan što ga stvori Bog“ i zahvalili majkama i očevima koji su ih proveli kroz dosadašnji život te učili da postavljaju i ostvaraju svoje prioritete.

„Na srcu su nam posebno medicinske sestre i liječnici koji nas uvode u naš poziv i pokazuju način kako ga obavljati stručno i ljudski“, poručili su učenici koji jedini u Bosni i Hercegovini, ali i šire, sudjeluju u Hodu ljubavi za nerođene koji organizira profesorica Elizabeta Rezić zajedno s učenicima od 2008. godine.

Njihovu akciju pozdravila je pročelnica Odjela za ginekologiju i porodništvo dr. Vajdana Tomić, časna sestra Ljilja Pehar, dr. Antun Lisec koji su se obratili prisutnima ispred bolnice. “Katolički pogled na pobačaj stav je Katoličke Crkve o tome da ljudski život počinje začećem i treba ga poštovati te najbrižnije štititi. „Nečuvenim zločinom“ prozvani su na Drugom vatikanskom saboru pobačaj i ubojstvo djece”, rekao je vjeroučitelj u Medicinskoj školi fra Ivan Ševo.

U Kapelici Sveučilišne bolnice misu je služio bolnički kapelan don Rade Zovko, a poslije mise u Groblju Raštani, profesori i roditelji položili su cvijeće, upalili svijeće na grobnici za nerođenu djecu i pomolili se za duše svih nerođenih.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: www.glasbrotnja.net