Srbi provociraju sukobe u Crnoj Gori: Održan veliki četnički skup u Beranama

Foto: snimka zaslona

U subotu je u selu Gornje Zaostro u Beranama održan veliki skup zločinačkog četničkog pokreta.  S događajem je upoznat državni odvjetnik, a sudionici su privedeni u službene prostorije, piše pobjeda.me

Gornje Zaostro je u javnosti poznato kao mjesto gdje se nalazio zapovjedni stožer četničkog “komandanta” Pavla Đurišića u vrijeme Drugog svjetskog rata.

Prije tri godine su prosrpske stranake iz Berana pokrenule inicijativu kojom je traženo podizanje spomenika Đurišiću u selu, izgrađen je postament, ali je intervencijom države spriječeno podizanje spomenika ovom ratnom zločincu.

Zanimljivo je da je danas među Srbima sa sjevera Crne Gore postoji vrlo snažna ideja podizanja spomenika ovom ratnom zločincu. Ideja o podizanju spomenika Pavlu Đurišiću stara je 15 godina. Tada je na u Gornjem Zaostru postavljen postament koji je ubrzo srušen, a slično je prošao i relativno nedavno uklonjeni spomenik Puniši Račiću (ubojica Stjepana Radića i HSS-ovaca u Beogradu) u Andrijevici.

U posljednje vrijeme velikosrpska aktivnost je i na taj način pojačana, pokušajima podizanja spomenika notornim zločincima i rehabilitacijom četničkog pokreta. Osobito je velikosrpsku aktivnost u Crnoj Gori pojačala Srpska Pravoslavna Crkva na čelu s mitropolitom Amfilohijem koji je rekao da je “danas položaj Srba u Crnoj Gori teži nego u NDH”.

Ovom se izjavom ponovno potiče na sukobe i ideje da Crna Gora izgubi državnost i postane dio Srbije.

Patogeni karakter četničkog pokreta i Srpske Pravoslavne Crkve postao je neosporan.

Evo što Srbi u Crnoj Gori govore:

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr