(VIDEO) Mesić na javnoj tribini u Mostaru lagao o Tuđmanu, ratu i Hrvatskoj, a veličao zločinca Tita!

Foto: fah

Proteklog vikenda u Mostaru je održana je politička tribina gdje su gosti bili hrvatski državljani Viktor Ivančić i Stjepan Mesić. Ova tribina je burno odjeknula među Hrvatima na hercegovačkom tlu. Takvo što ne treba previše čuditi kada se zna da je sudionik prezentacije među ostalima bio vječni bivši predsjednik Stipe Mesić, čovjek koji je od 90-ih prema ovamo promijenio čitavu paletu političkih orijentacija, piše Šestorka HB.

Senad Pečanin, navodno je nekad radio kao novinar a danas kao odvjetnik. Pečanin je pola izlaganja iskoristio kako bi nahvalio Mesića, jer navodno su velike zasluge Mesića što je haški sud uopće nešto mogao odraditi, da je Mesić bio tu ključna figura itd. Dalje se Pečanin, državljanin BiH , miješa u unutarnje stvari Republike Hrvatske, i javno pohvaljuje Mesića što je kao predsjednik smijenio 12 generala Hrvatske vojske, među kojima je bio i general Gotovina, navodeći laž da su oni sabotirali suradnju s haškim sudom. Istina je da su se generali, s potpunim pravom požalili javnim pismom na medijski tretman Domovinskog rata, a koji je, kao dio projekta tzv. “detuđmanizacije”, prikazivao hrvatske branitelje isključivo kao zločince i isključivo u negativnom tonu.

Viktor Ivančić odmah krenuo s napadom na Deklaraciju o Domovinskom ratu u kojoj piše da Hrvatska nije izvršila agresiju na BiH. Onda govori kako je najjači argument onih koji tvrde da agresije Hrvatske na BiH nije bilo, to što nema formalne odluke nijednog tijela RH o tome da HV ide u BiH.

Potom još malo diskreditiranja Tuđmana, pa još malo Hrvatske, a onda ubacuje u eter klasičnu laž o“dvostrukoj liniji zapovijedanja” ,a koja nikad nigdje nije dokazana, i za koju uostalom svatko zna da u praksi u ratu nije ni provediva.

Bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića auditorij sastavljen uglavnom od mostarskih Bošnjaka je dočekao burnim ovacijama.

Mesić je ponovio neke krupne laži koje je su već ranije izrečene i prije desetak i više godina u Hrvatskoj bile gotovo kao nedodirljiva dogma.

Jedna od tih laži je da predsjednik Tuđman nije htio da referendum o samostalnosti BiH uspije. Naravno, on opet ne nudi nikakve dokaze za to. On kaže kako je u to vrijeme čuo kako: “Neki, na čelu s Vicom Vukojevićem po BiH lobiraju za propast referenduma” i da je to rekao Tuđmanu, a da “nije ni znao da Tuđman stoji iza toga”.

Osim toga, Mesić se ponovo poziva na Vukojevića. Zaboravljaju se naime svojevremeni inscenirani napadi na Vukojevića, iz usta hrvatskih i bošnjačkih političara, po špranci onog najpoznatijeg kada je jedan od lidera Bošnjaka Irfan Ajanović optužio Vukojevića za silovanje. Ne zaboravimo sve ovo u kontekstu toga da je Vukojević bio jedna od osoba koja je radila na razotkrivanju partizanskih i komunističkih zločina.

Nakon ovoga, Mesiću je samo preostalo reći, nakon žaljenja što zločinac “drug Tito” odlazi u ropotarnicu povijesti, da kada on “želi znati pravu istinu i što se događa čita Novosti”!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr