Rezolucija Mladeži EPP-a o nužnosti izmjene izbornog zakona u BiH

Foto: hdz.hr

Zahvaljujući uspješnoj prezentaciji i argumentiranoj raspravi predstavnika Mladeži HDZ-a, na Konferenciji YEPP-a (Youth of the European People’s Party / Mladež Europske pučke stranke) uvjerljivom je većinom prihvaćena Rezolucija pod nazivom “Bosna i Hercegovina – demokratizacija i reforma izbornog prava nužna za stabilizaciju i europsku budućnost”!, donose službene stranice HDZ-a.

Nužna reforma izbornog zakonodavstva

Rezolucija – koju potpisuje Mladež HDZ-a BiH osvrćući se na tešku političku, socijalnu i gospodarsku situaciju u toj državi – ukazuje na nedostatke sadašnjega izbornog sustava koji ne jamči ravnopravnost konstitutivnih naroda.

Stoga Rezolucija poziva na izmjene izbornog zakona kojima bi se trebalo osigurati da svaki konstitutivni narod, uključujući i Hrvate, bira svoje predstavnike.

Budućnost Europe – Naša vizija

Članovi pomlatka EPP-a, najjače političke grupacije Starog kontinenta – koja okuplja stranke narodnjačko-demokršćanskog profila, na Konferenciji koja se od 30. studenog do 3. prosinca održava u Beogradu raspravljaju o viziji budućnosti Europe.

Delegati mladeži 35 stranaka koje su stalne ili pridružene članice YEPP-a sudjeluju na nizu sastanaka kako bi ponudili inovativne ideje za izazove s kojima se mladi diljem Europe suočavaju. Informacijska i digitalna revolucija, naime, ubrzano mijenjaju europska društva, svijet obrazovanja i rada, što se osobito odražava upravo na mlade.

Novi model politika za mlade

Mladež EPP-a stoga smatra da je potreban novi model politika za mlade koji prihvaća tehnološki napredak i inovacije, ali i pronalazi načine za odgovor na izazove nejednakosti u dohotku i mobilnosti.

Od članova naše stranke, na Konferenciji sudjeluju potpredsjednik YEPP-a Karlo Ressler te delegati Mladeži HDZ-a Frane Viduka i Ivan Vidiš.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hdz.hr