Site icon narod.hr

Sveta Lucija – dan kada se sije božićna pšenica: kako da bude lijepa i gusta?

Foto: Roberta F., HBK, montaža narod.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na blagdan sv. Lucije, 13. prosinca, tradicionalno se sije božićna pšenica kao simbol plodnosti novog života izraslog iz malog sjemena.

Neki je siju u zemlji, neki na pijesku, a neki bez zemlje, samo na vati.

Kako bi vaša božićna pšenica bila lijepa i gusta, donosimo vam nekoliko savjeta.

Pšenica na vati

U posudu stavimo sloj navlažene vate, a na nju pšenicu u sloju debljine do 1 cm (da se zrna prekrivaju u 2-3 sloja), a zrna je potrebno sijati gusto. Posudicu sa pšenicom treba držati na toplijem i svijetlom mjestu, i svaki je dan po potrebi vlažiti prskanjem (do 1 žlice vode).
Kad pšenica isklija i lijepo zazeleni, stavite je na nešto hladnije, ali i dalje svijetlo mjesto, i dalje zalijevajte umjereno.

Ostale savjete pronađite na Frendica.hr!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version