Petrović: Ovo je bio jedini način za opstanak Cibone

Pokretanje predstečajne nagodbe bio je jedini način za opstanak Cibone, istaknuo je aktualni predsjednik kluba Aleksandar Petrović na konferenciji za novinare održanoj u utorak u Ciboninoj Trofejnoj dvorani.

Proces predstečajne nagodbe pokrenut je u ponedjeljak predajom dokumentacije iz koje je vidljivo da dug Cibone proizašao iz klupskog poslovanja od 2009. godine do danas iznosi 34,6 milijuna kuna.

“Željeli smo da sve bude transparentno. Na stranicama FINA-e bit će vidljivo koliko i kome je Cibona dužna. Za nas je ovo novi početak. Pokretanjem predstečajne nagodbe ulazimo u proces pregovora za rješavanje starih dugova s vjerovnicima. Istovremeno, to nam omogućava skidanje blokade s računa i zaštitu tog istog računa za sva sredstva koja nam redovito dolaze, da nam ih nitko ne može blokirati za pokrivanje starih dugova. Konačno možemo početi plaćati obveze iz tekućeg poslovanja, isplatiti plaće radnicima i igračima, i početi funkcionirati kao svaki normalan klub”, rekao je direktor Cibone Domagoj Čavlović.

U sljedećih nekoliko dana, FINA će imenovati četveročlano Nagodbeno vijeće koje će odlučivati u Ciboninom slučaju, a klub će dobiti i predstečajnog upravitelja. Od trenutka imenovanja Nagodbenog vijeća svi će vjerovnici imati 30 dana za prigovore ili ispostaviti neka nova potraživanja, no u klubu ne strahuju da bi iznos mogao biti značajno veći od istaknutog.

“Dokumentacija je slagana u zadnje tri i pol godine i ovo je dug prema našoj bilanci. Naravno, da se netko može pojaviti s još nekim papirom, ali sumnjam da se može raditi o većim iznosima i na Nagodbenom je vijeću hoće li to potraživanje prihvatiti ili ne. Sva dugovanja nastala prije 2009. godine podliježu zastari”, pojasnio je Čavlović.

Cibonini čelnici su izjavili da uhićenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića nije izravno utjecalo na proces oporavka kluba, ali predsjednik Cibone Aleksandar Petrović priznao je da je bilo posljedica.

“Zbog novonastalih okolnosti neki su razgovori koje smo vodili s kandidatima za Upravni odbor stali. Imali smo dvojicu dogovorenih članova, ali su se ljudi u ovim okolnostima logično povukli i mi ih razumijemo”, rekao je Petrović i uputio poziv ljudima koji vole sport i Cibonu da im se pridruže.

“Moramo formirati Upravni odbor. U korelaciji s Gradom idemo osigurati mirnu budućnost Cibone, jer ovo je zalog da će u sljedećih dvadeset, trideset godina Cibona biti na stabilnim nogama.”

Ovisno o raspoloživim sredstvima, dogovoru s vjerovnicima i iznosu dugova koji će biti otpisani, kako je običaj u svim predstečajnim nagodbama, Cibonini čelnici očekuju da će sva potraživanja podmiriti u razdoblju od četiri do šest godina.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah