Zuckerberg najavio promjene na FB: ‘Osjećamo odgovornost – želimo da naše usluge budu i na dobrobit ljudi’

Foto: fah

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg najavio je velike promjene u algoritmu koji uređuje početnu stranu, piše Guardian. To znači da će u rubrici “Novosti” (News Feed) Facebooka prioritet biti na “smislenim društvenim interakcijama” nad “relevantnim sadržajem”, čime će se osigurati da je vrijeme provedeno na Facebooku “dobro provedeno”.

Prioritet će sada biti na sadržajima naših prijatelja i članova obitelji, a ne na “javnom sadržaju”.

“Ravnoteža na News Feedu se prebacila s najvažnije stvari koju Facebook može učiniti – a to je da nas međusobno povezuje. Osjećamo odgovornost da naše usluge nisu samo zabavne za korištenje, nego da budu i na dobrobit ljudi”, objavio je Mark Zuckerberg na svom Facebooku.

Guardian navodi kako je ovo odgovor na kritike Facebooku prema kojima je odgovoran za širenje dezinformacija.

Zuckerberg navodi kako su u zadnjih nekoliko godina video i drugi javni sadržaji “eksplodirali” na Facebooku, do te mjere da mnogi misle kako zasjenjuje sadržaj i novosti o našim prijateljima i članovima obitelji.

To bi ujedno moglo imati učinak na medije koji se bave proizvodnom vijesti jer su mnogi od njih svoj sadržaj koji promoviraju na Facebooku prilagodili još uvijek važećem algoritmu News Feeda.

“Ako učinimo ispravnu stvar, mislim da će to dugoročno biti dobro za našu zajednicu i naš posao”, zaključuje u svojoj objavi.

Izvor: narod.hr