Udruga pacijenata izabrala najsestru iz Zadra i najliječnicu iz Zagreba

Zahvalnicu za najsestru 2013. godine dobila je Marija Brala iz Opće bolnice Zadar,  a zahvalnicu za najliječnicu Aida Jelaska, specijalistica obiteljske medicine, objavljeno je na današnjoj konferenciji Udruge hrvatskih pacijenata, koja zahvalnice dodjeljuje povodom Svjetskog dana bolesnika koji se obilježava 11. veljače.

“Hvala svim pacijentima koji su glasovali za mene. Ljudi me pitaju kako možete toliko raditi na tako teškom odjelu. Odgovorim im da sam jednostavno predodređena za to. Pacijent je najvažniji, on je na prvom mjestu”, izjavila je Marija Brala koja radi na Odjelu za hematologiju.

Najliječnica Aida Jelaska zahvalila je na nagradi svojim roditeljima, sinovima, profesorima, pacijentima, pa i komisiji koja ju je izabrala.

“Možda bismo mogli početi razgovarati i o najpacijentu. To bismo mogli uzeti u obzir sljedeći put,”  predložio je ministar zdravlja Rajko Ostojić nakon što je čestitao pobjednicama.

Predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata Marijo Drlje, ponukan novinarskim pitanjima o financiranju , istaknuo je da Udrugu financira njezin Upravni odbor i dobrotvori. “Ne radimo uopće s novcima. Pokušavamo pomagati ljudima koliko možemo”, rekao je Drlje.

Zahvalnice su dodijeljene osmi put pojedincima koji su se u zdravstvenom sustavu istaknuli radom za dobrobit bolesnika, a uz mišljenje komisije iz udruge, u glasovanju za najsestru i najliječnika sudjelovali su i hrvatski građani.

Kriteriji za dodjelu zahvalnice obuhvaćaju odgovarajuću školsku spremu za liječnika ili sestru, pristup i dostupnost pacijentu, komunikaciju koja je s njim razvijena te povjerenje koje pacijent ima prema liječniku ili sestri. Poželjno je i mišljenje struke. Sestre i liječnike koji odgovaraju navedenim kriterijima, mogli su predlagati svi građani Republike Hrvatske. Prijedlozi za nove kandidate mogu se slati tijekom cijele 2014. godine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr