Više od 2000 posjetitelja na duhovnom koncertu ‘Progledaj srcem’

Više od dvije tisuće posjetitelja pohodilo je duhovni koncert “Progledaj srcem” koji je održan sinoć u Hypo centru u Zagrebu, a kao podrška osnivanja Laudato obiteljske televizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncertu su nastupale jake snage duhovne scene kao što su Apostoli mira, Božja pobjeda, Alan Hržica, Čedo Antolić i Hrid, VS Matheus, VIS Proroci, Mihovil, Božja slava bend, uz potporu Marije i Ivane Husar i Nine Badrić.

Kupnjom ulaznice posjetitelji su pridonijeli fondu za pripremu Laudato obiteljske televizije čiji je cilj, kako ističu organizatori, “promicanje zajedništva i solidarnosti, kvalitetno i cjelovito informirati, educirati i zabaviti, pomagati potrebne, povezivati domovinu i iseljenike”.

„Mislili smo da će ovo zanimati samo mlade. Ali, vaša lica i traženje karata pokazuju da su ovdje htjele doći sve generacije. Hvala za vaš dolazak u tako velikom broju! Hvala što želite gledati srcem“, poručila je sinć Ksenija Abramović, producentica koncerta i direktorica Laudata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Pjesme neka budu molitva za začetu djecu u utrobama majki; za tolike nezaposlene, obespravljene, tužne, ponižene. Pozdravljamo odavde naše obitelji, bolesne, stare i nemoćne, hrvatske branitelje! Pozdrav našim Hrvatima u svijetu, gdje god bili. Svih njih glas i pomoć LTV želi biti. Možemo to ostvariti zajedno! Ujedinjeni i složni, kao večeras. Pozivam vas na suradnju. Dobrodošle su vaše ideje i sudjelovanje. Želimo televiziju koja će uživo prenositi ovakve koncerte! Televiziju čije će kamere doći na probe u vaše župe i zajednice, pratiti vaša okupljanja i što sve plemenito činite“, rekla je Abramović.

Prigodnu riječ kao papin izaslanik uputio je apostolski nuncij u RH, mons. Alessandro D’Errico. “Podržavam Laudato televiziju, sve okupljene u ovom projektu i njihov entuzijazam”, istaknuo je nuncij.

Naglasio je da se Laudato u svom djelovanju približava hrvatskim građanima i vjernicima baš onako kako to čini i želi papa Franjo. Podsjetio je na to kako njegova prisutnost i njegovo djelovanje u Hrvatskoj označava prisutnost pape Franje u našoj zemlji te je razdragano mnoštvo upitao vole li papu Franju, na što je dobio gromoglasan pljesak i odobravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncertu su bili prisutni i pomoćni zagrebački biskup i povjerenik Vijeća HBK za mlade Mijo Gorski, fra Jure Šarčević, predsjednik Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica, o. Anto Gavrić, provincijal Hrvatske dominikanske provincije i fra Josip Blažević, provincijal Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, te pater Ike Mandurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.