Ave Maria kao poklon pjevača i svirača za 20 godina Varaždinske biskupije

Foto: Varaždinska biskupija

U Varaždinu je predstavljen nosač zvuka s dvanaest solističkih i osam zborskih Ave Maria, a čak sedam Ave Maria napisali su hrvatski skladatelji. Riječ je o poklonu glazbenika za 20 godina Varaždinske biskupije, a na projektu surađivali su i sopranistica Evelin Novak i bas-bariton Krešimir Stražanac.

Na promociji CD-a, varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak izjavio je da “O Mariji nikad dosta” jer on njoj se može pjevati, propovijedati, govoriti i moliti se.

“Marija je uzor naše vjere i zato mi je drago da možemo dobiti ovih 20 pjesama na spomen 20. obljetnice naše Varaždinske biskupije. Hvala svima koji ste se potrudili. Nećemo biti kritični, već ćemo vidjeti koliko će nas pobuditi na molitvu i razmišljanje o Mariji”, rekao je biskup Mrzljak.

Ovaj umjetnički projekt vodio je mo. Višeslav Jaklin, a snimanja su počela još u srpnju, a nije sve odmah teklo glatko. Snimanje je bilo i u NU Arts, a zadužen za to bio je Marin Kereša.

“Pustili smo vremena da ideja sazre i nekako se obljetnica Varaždinske biskupije činila kao dobar povod da se od ideje krene k nečem konkretnom. Biskup je rekao da želi da projekt bude ostvaren s domaćim glazbenicima i neka na CD-u budu hrvatski skladatelji. Prikupili smo 80 Ave Maria, što je bilo previše. Ovo je naš znak zahvalnosti za postojanje Varaždinske biskupije” rekao je Jaklin.

Biskup Mrzljak napisao je predgovor na CD-u, Tomislav Koren napravio je fotografski dio, a naslovnica omota je rad Tobiasa Behloula nacrtan grafičkom olovkom. U projektu je sudjelovalo 107 osoba.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Varaždinska biskupija
Photo: Varaždinska biskupija