Kako iskoristiti preostala jaja od Uskrsa?

Šunka, jaja, luk… namirnice su koje nam često ostaju nakon Uskrsa u velikim količinama. Donosimo savjete kako iskoristiti kuhana jaja, bilo od pisanica ili da ste ih jednostavno previše skuhali.

Kuhana jaja umotajte u mljeveno meso

Kuhana jaja uvaljajte u brašno, te ih obložite prethodno začinjenim mljevenim mesom. Ovakvu kuglicu možete uvaljati u razmućeno jaje i krušne mrvice, te pržiti u vrućem ulju. Možete ih poslužiti topla ili hladna.

Ako vam se prženje čini previše teškim napravite mesnu roladu punjenu kuhanim jajima. Začinite meso, dodajte u njega stari kruh koji ste prethodno natopili u mlijeku, te svježe jaje, i složite mesnu štrucu u čiju sredinu ćete staviti kuhana jaja. Sve ispecite i uživajte.

Svi znaju kako se sprema “Francuski krumpir”

Francuski krumpir nije nepoznanica gotovo niti u jednoj obitelji, jednostavno skuhajte krumpir u ljusci,ogulite ga i izrežite ga na ploške, kao i jaja i šunku, te ih naizmjenice složite u posudu u kojoj ćete ovo jelo peći. Pazite da kruh bude na dnu i na vrhu, te prelijte sve kiselim vrhnjem i zapecite.

Punjene rajčice ili jaja

Šunku i jaja izrežite na kockice, te ih pomiješajte s francuskom salatom. Prerežite rajčicu na polovice, izdubite i napunite mješavinom. Povrtne košarice ohladite u hladnjaku i poslužite.

Možete tako puniti i kuhana jaja, prepolovite ih i izvadite žumanjak, a zatim ga pomiješajte s majonezom, crvenom paprikom i senfom i napunite bjelanjke.

Budite maštoviti i kreirajte sami svoje recepte. Nije teško, a sve se može iskoristiti.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Ekke/flickr