Na što sve trebate misliti kada idete s djecom na more?

Velik broj obitelji ljeti se odlučuje za odlazan na more, ali pritom često zaborave na neke sitnice. Evo nekoliko savjeta na što paziti kada odlazite na ljetovanje.

Plaža

Neka plaža bude prilagođena maloj djeci, tj. neka ima pregršt hladovine. To je puno važnije nego moderno uređen apartman. Suncobran je koristan, no hladovina borova puno je ljepša. Dovoljno hladovine, i opreme na plaži svakako će vas poštedjeti odlazaka i dolazaka na plažu i s plaže.

Apartman

Neka apartman ima balkon jer onda kada djeca odu u krevet vi možete uživati na njemu.

Jelovnik

Planirajte obroke dok ste na odmoru – neka budu jednostavni, lagani i osvježavajući. Tako ćete uštedjeti na vremenu, manje ćete ugrijati apartman, a uostalom – na odmoru ste!

Tekućina

Svako tijelo znojenjem gubi tekućinu, tako da redovito obnavljajte zalihe. Uvijek sa sobom nosite vodu ili sok, a za boravak na plaži možete smrznuti nekoliko boca s vodom. Sve dok su u hladovini ostat će hladne, a kada djeca ožedne, stavite bočicu na sunce i već za nekoliko minuta će voda biti ugodna za piće.

Bez rasporeda

Zapamtite da ste na odmoru, ne zamarajte se s unaprijed zacrtanim rasporedom. Jednostavno se opustite i budite nepredvidljivi. Spavajte duže, popodne odmarajte i polako uživajte s klincima. Neka vas ne more brige hoćete li smočiti kosu ili će vam ostati tragovi od kupaćeg kostima za vrijeme sunčanja.

Zaštita za kožu

Bili na suncu samo ujutro, predvečer ili cijeli dan, on cijeli dan a treba biti na vašoj koži. Nanesite kremu, najbolje već prije polaska na plažu jer nekim kremama treba i do pola sata kako bi pružile punu zaštitu na suncu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: lju photo/flickr