- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- 30 g otopljenog maslaca
- 350 ml mlijeka
- 200 g fino mljevenog kukuruznog brašna
- 100 g pšeničnog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
Jaje razmutite s vanilin šećerom pa dodajte otopljeni maslac i pola količine mlijeka. Dodajte obje vrste brašna, prašak za pecivo i sol. Smjesu dobro izmiješajte pjenjačom tako da uklonite sve grudice, a zatim dodajte ostatak mlijeka.
Smjesa treba biti gusta, kao za klasične američke palačinke. Ako vam se čini da je prerijetka dodajte još malo brašna, kukuruznog ili pšeničnog.
Na tavicu za palačinke stavite malo ulja i dobro ga zagrijte. Žlicom uzimajte po malo smjese i stavljajte u zagrijanu tavicu. Pecite jednu ili više palačinka od jednom, ovisno koliko mjesta imate u tavici.
Palačinke pecite na laganoj vatri otprilike minutu sa svake strane.
Poslužite s vašim omiljenim, slatkim namazima ili kao ja – s domaćim džemom od jagoda te svježim voćem!
Izvor: narod.hr