Site icon narod.hr

Aromatične kruške iz pećnice

kruške

Izvor: Slatki svijet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako volite pečeno voće isprobajte ovaj jednostavan i ukusan recept za pečene kruške u umaku od smeđeg šećera i javorog sirupa. Poslužite ih tople, savršeno se slažu s kuglicom sladoleda od vanilije, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Sastojci

Priprema

Kruške operite (ako želite ogulite im koru), prepolovite ih i očistite sredinu od sjemenki. Maslac i smeđi šećer otopite na laganoj vatri.

U zdjelici pomiješajte otopljeni maslac i smeđi šećer, javorov sirup i cimet. Dodajte vodu. Kruške složite u manji kalup za pečenje tako da ona strana na kojoj je kora bude okrenuta prema gore. Prelijte ih pripremljenom mješavinom javorovog sirupa, šećera, maslaca, vode i cimeta.

Kruške pecite 20-tak minuta na 200 °C, dok ne omekšaju. Kruške poslužite tople samostalno ili s malo sladoleda od vanilije s kojim se odlično slažu!

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version