Ako volite pečeno voće isprobajte ovaj jednostavan i ukusan recept za pečene kruške u umaku od smeđeg šećera i javorog sirupa. Poslužite ih tople, savršeno se slažu s kuglicom sladoleda od vanilije, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
- 3 kruške
- 1 žlica maslaca
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice Maple Joe javorovog sirupa
- 1/2 žličice cimeta
- 5 žlica tople vode
Priprema
Kruške operite (ako želite ogulite im koru), prepolovite ih i očistite sredinu od sjemenki. Maslac i smeđi šećer otopite na laganoj vatri.
U zdjelici pomiješajte otopljeni maslac i smeđi šećer, javorov sirup i cimet. Dodajte vodu. Kruške složite u manji kalup za pečenje tako da ona strana na kojoj je kora bude okrenuta prema gore. Prelijte ih pripremljenom mješavinom javorovog sirupa, šećera, maslaca, vode i cimeta.
Kruške pecite 20-tak minuta na 200 °C, dok ne omekšaju. Kruške poslužite tople samostalno ili s malo sladoleda od vanilije s kojim se odlično slažu!
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izvor: narod.hr/Slatki svijet
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.