Sočan čokoladni kolač s lješnjacima – jednostavan za pripremu, a jako ukusan! U ovo predbožićno vrijeme u kolač obavezno dodajte začine za medenjake i cimet zbog kojih će ovaj kolač biti još ukusniji, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
Sastojci za biskvit
4 jaja
120 g smeđeg šećera
160 g maslaca
160 g čokolade
65 g glatkog brašna
60 g mljevenih lješnjaka
1 žličica praška za pecivo
1 žlica začina za medenjake
½ žličice cimeta
Čokoladna glazura
100 g čokolade
2 žlice ulja
Priprema
Lješnjake kratko tostirajte na tavici ili u pećnici, ohladite ih i sameljite.
Čokoladu i maslac otopite na pari pa ostavite sa strane.
Jaja i šećer miksajte 4-5 minuta dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i maslac.
Na kraju lagano umiješajte sve suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, mljevene lješnjake te začine, cimet i začin za medenjake.
Smjesu za kolač izlijte u manji kalup. Ja sam ga pekla u ovom Zenker kalupu koji mi je idealan za ovakve manje kolače. Kolač pecite 30-tak minuta na 170 °C. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen.
Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim ga prelijte otopljenom čokoladom u koju ste dodali 2 žlice ulja. Po želji kolač dodatno posipajte krupno sjekanim lješnjacima, naravno prethodno tostiranim kako bi imali bogatiju aromu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa