Site icon narod.hr

Aromatični kolač s čokoladom i lješnjacima

kolač

Izvor: Slatki svijet

Sočan čokoladni kolač s lješnjacima – jednostavan za pripremu, a jako ukusan! U ovo predbožićno vrijeme u kolač obavezno dodajte začine za medenjake i cimet zbog kojih će ovaj kolač biti još ukusniji, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Sastojci za biskvit

4 jaja
120 g smeđeg šećera
160 g maslaca
160 g čokolade
65 g glatkog brašna
60 g mljevenih lješnjaka
1 žličica praška za pecivo
1 žlica začina za medenjake
½ žličice cimeta

Čokoladna glazura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

100 g čokolade
2 žlice ulja

Priprema

Lješnjake kratko tostirajte na tavici ili u pećnici, ohladite ih i sameljite.

Čokoladu i maslac otopite na pari pa ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaja i šećer miksajte 4-5 minuta dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i maslac.

Na kraju lagano umiješajte sve suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, mljevene lješnjake te začine, cimet i začin za medenjake.

Smjesu za kolač izlijte u manji kalup. Ja sam ga pekla u ovom Zenker kalupu koji mi je idealan za ovakve manje kolače. Kolač pecite 30-tak minuta na 170 °C. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim ga prelijte otopljenom čokoladom u koju ste dodali 2 žlice ulja. Po želji kolač dodatno posipajte krupno sjekanim lješnjacima, naravno prethodno tostiranim kako bi imali bogatiju aromu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version