Baileys cheesecake torta

Baileys
Foto: Slatki svijet

Baileys cheesecake torta jednostavan je i praktičan recept. Brzo napravite finu tortu! Recept donosi Slatki svijet. Piše Jannette Razum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Krema
• 2 jaja
• 140 g šećera
• 1 žličica ekstrakta vanilije
• 250 g svježeg sira
• 250 g mascarpone sira
• 150 ml Baileys likera
• 150 ml vrhnja za šlag
• 1 vrećica želatine u prahu

Preljev
• 250 ml vode
• 2 žličice šećera
• 1 ravna žlica instant kave
• 1 paketić svijetlog preljeva za torte

Podloga
• 190 g integralnih keksića
• 100 g maslaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema Baileys cheesecake torte

Kekse izmrviti (u multipraktiku ili ih staviti u vrećicu pa usitniti valjkom za tijesto), a maslac otopiti. Pomiješati oboje i utisnuti u kalup (koji ste prethodno obložili samoljepljivom folijom) promjera 20 cm. Dok pripremate kremu, neka se podloga hladi u frižideru.

Jaja, šećer i ekstrakt vanilije tući na pari nekih 15-ak minuta dok se smjesa ne zgusne. Ostaviti sa strane da se prohladi.

Namočiti želatinu 5 minuta prema uputama na pakiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umutiti svježi sir, mascarpone sir i Baileys u jednoličnu smjesu te istući šlag. U smjesu od sira umiješati šlag. Otopiti želatinu na pari, te ju, zajedno sa tučenim jajima, dodati u smjesu od sira. Premazati preko podloge i ostaviti u frižideru da se stisne 3-4 sata. Nakon toga pripremiti preljev.

Pomiješati prašak za preljev za torte s 2 žlice šećera, 1 ravnom žlicom kave i dodati 250 ml vode pa nastaviti prema uputama na vrećici.

Kada se preljev malo ohladi i krene želirati, lagano preljevati preko kreme od sira da se ne bi sir počeo odvajati i miješati s preljevom. Bit će vam malo grbavo… ali ako ste umješni (što ja nisam), možda i neće. 😉

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavite u frižideru još sat – dva (ili preko noći), skinite obruč s folijom i uživajte!

Dobar tek!

> Prhke kiflice od kiselog vrhnja nadjevene orasima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.