Bez pečenja: Torta s rižom i šumskim voćem

torta

Torta s rižom i šumskim voćem jednostavna je za pripremu.

Riža na mlijeku jedna je od onih slastica koje smo u djetinjstvu često jeli kao doručak ili večeru, a ne kao desert.

Ako vam je još uvijek draga, svakako preporučam, da isprobate recept za ovu ukusnu tortu s rižom, šumskim voće i piškotama. Bez pečenja naravno! 🙂

Recept nam donosi Slatki svijet.

Sastojci

Podloga

15-tak piškota

Umak od šumskog voća

250 g zaleđenog šumskog voća
200 ml vode
60 g šećera
25 g gustina

Riža na mlijeku

200 g Scotti Arborio riže
1 l mlijeka
120 g šećera
2 vanilin šećera
40 g gustina+150 ml mlijeka

Priprema

Tortu slažite u kalupu s obručem promjera 26 cm. Na dno kalupa posložite piškote.

U lončić stavite zaleđeno šumsko voće, šećer i gustin razmućen u vodi. Kuhajte sve na laganoj vatri dok ne dobijete gusti umak. Umak odmah prelijte preko piškota i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi dok pripremate rižu.

Foto: Slatki svijet

U veći lonac stavite 1 L mlijeka, šećer, vanilin šećer i rižu. Ja sam koristila Scotti Arborio rižu koja je idealna za pripremu riže na mlijeku jer sadrži više škroba koji se oslobađa pri kuhanju zbog čega se dobije ona savršeno kremasta tekstura.

Rižu kuhajte na laganoj vatri 20-25 minuta, dok potpuno ne omekša. Na kraju dodajte gustin razmućen u 150 ml mlijeka pa sve još kratko kuhajte da se zgusne, otprilike 2 minute.

Foto: Slatki svijet

Kuhanu rižu ostavite neko vrijeme da se ohladi na sobnoj temperaturi i povremeno ju promiješajte kako se ne bi stvorila korica. Mlaku rižu izlijte u kalup, preko šumskog voća.

Površinu torte lijepo zagladite i prekrijte prozirnom folijom. Tortu spremite u hladnjak preko noći, a zatim se poslužite!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr