Site icon narod.hr

Bez pećnice: Čokoladni kolač s pudingom i keksima

Foto: Slatki svijet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realno, ovo se ne može nazvati pravim kolačem… Ali toliko je jednostavan i ukusan da ga morate probati, ako već niste. Puding kolač s keksima jedna je od najbržih slastica koju možete pripremiti, a osobito je popularna u toplijim mjesecima jer ne zahtijeva paljenje pećnice, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Sastojci
Čokoladni preljev
Priprema

Prašak za puding razmutite u malo mlijeka, a ostatku mlijeku dodajte šećer i zagrijte ga do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga dok se ne zgusne. U kuhani, vrući puding ubacite čokoladu i maslac pa miješajte da se sve otopi.

Foto: Slatki svijet

Duguljasti kalup za kolač (30 cm) obložite masnim papirom. U kalup naizmjenično slažite red pudinga pa red keksa. Vrh kolača prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica. Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.

Foto: Slatki svijet

Kolač ostavite u hladnjaku nekoliko sati, a zatim ga preokrenite na tanjur za posluživanje. Čokoladu i slatko vrhnje otopite na laganoj vatri, malo prohladite pa njime prelijte dobro ohlađeni kolač. Kolač prije posluživanja ukrasite keksima, šlagom i voćem.

Foto: Slatki svijet
Foto: Slatki svijet
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version