Realno, ovo se ne može nazvati pravim kolačem… Ali toliko je jednostavan i ukusan da ga morate probati, ako već niste. Puding kolač s keksima jedna je od najbržih slastica koju možete pripremiti, a osobito je popularna u toplijim mjesecima jer ne zahtijeva paljenje pećnice, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
- Čokoladni kolač s keksima
- 600 ml mlijeka
- 60 g šećera
- 2 praška za puding s okusom čokolade
- 200 g čokolade
- 80 g maslaca
- 1 mali paket Petit beurre keksa (240 g)
Čokoladni preljev
- 150 g čokolade
- 100 ml slatkog vrhnja
Priprema
Prašak za puding razmutite u malo mlijeka, a ostatku mlijeku dodajte šećer i zagrijte ga do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga dok se ne zgusne. U kuhani, vrući puding ubacite čokoladu i maslac pa miješajte da se sve otopi.
Duguljasti kalup za kolač (30 cm) obložite masnim papirom. U kalup naizmjenično slažite red pudinga pa red keksa. Vrh kolača prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica. Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.
Kolač ostavite u hladnjaku nekoliko sati, a zatim ga preokrenite na tanjur za posluživanje. Čokoladu i slatko vrhnje otopite na laganoj vatri, malo prohladite pa njime prelijte dobro ohlađeni kolač. Kolač prije posluživanja ukrasite keksima, šlagom i voćem.
Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.