Site icon narod.hr

Bijeli čupavci

čupavci

Foto: snimka zaslona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad nam se jede nešto slatko, najčešće pomislimo na čokoladu. Govoreći o kolačima, mnogima su najdraži upravo oni čokoladni. No, ovdje je riječ o spoju bijele čokolade i omiljenog kolača s kokosom. Bijeli čupavci drukčiji su od onih na koje ste navikli, ali jednako fini. Recept donosi Janette Razum s portala Slatki svijet.

Sastojci

Biskvit
3 jaja
220 g šećera
1 vanilin šećer
naribana korica 1/2 limuna
180 ml ulja
150 ml mlijeka
290 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo

Ostalo
250 ml mlijeka
250 g bijele čokolade
150 g maslaca
200 g kokosa

Priprema

Bjelanjke miksajte dok se ne zapjene pa postupno dodajte šećer i vanilin šećer i nastavite miksati dok ne dobijete čvrsti snijeg. Nastavite lagano miksati i dodajte ulje, limunovu koricu, dio brašna (1/3), prašak za pecivo, jedan po jedan žutanjak i mlijeko. Na kraju dodajte i ostatak brašna.

Smjesu izlijte u kalup za pečenje prekriven masnim papirom (25×35 cm) pecite 10 minuta na 180°C.

Čupavci i mlijeko – savršen spoj

Ohlađeni biskvit narežite na kockice.

Mlijeko i razlomljenu čokoladu zagrijavajte na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Dodajte maslac pa zagrijte umak do vrenja i maknite s vatre. Miješajte dok se maslac ne otopi.

Kockice biskvita umačite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u kokosovo brašno. Bijeli čupavci savršeno se slažu sa šalicom mlijeka. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version